Εισαγόμενα κρούσματα αλλά και λάθη ευθύνονται για τον χάρτη της Θεσπρωτίας

Nurse hand fills out a medical form Coronavirus test on hospital table with respiratory mask and test tubes with blood for analysis. 2019-nCoV virus infection originating in Wuhan, China

Κρούσματα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, κατά κανόνα στον Προμαχώνα αλλά και λανθασμένη αποτύπωση κρουσμάτων που αντιστοιχούν σε άλλες περιοχές είναι αυτά που μετέτρεψαν σε πράσινο τον χάρτη της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ που είναι σε γνώση και αρμόδιων αρχών της Ηπείρου στο Νομό Θεσπρωτίας είναι «χρεωμένα» 23 συνολικά κρούσματα.

Η αναγωγή του αριθμού αυτού ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμό, στοιχείο που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ για την χαρτογράφηση οριακά μπορεί να οδηγήσει έναν νομό με πληθυσμό 45 χιλιάδων κατοίκων στο «πράσινο». Ακόμη κι αν η αναγωγή γίνεται σε έναν πληθυσμό που απέχει πολύ από τον πραγματικό του Νομού.

Ποια είναι τα πραγματικά κρούσματα της Θεσπρωτίας;

Μόνο τα 15 επιβεβαιωμένα και γνωστά στην περιοχή της Παραμυθιάς.

Πως ο ΕΟΔΥ τα ανεβάζει στα 23;

Η Θεσπρωτία από τις πρώτες μέρες της πανδημίας είναι χρεωμένη με ένα κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί στην Αθήνα. Επρόκειτο για άτομο νεαρής ηλικίας που είχε επιστρέψει από την Ισπανία και είχε δηλωμένο μόνιμο τόπο κατοικίας στη Θεσπρωτία.

Ο ΕΟΔΥ μετράει επίσης στη Θεσπρωτία τέσσερα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από την δειγματοληψία που έγινε στον Προμαχώνα. Πρόκειται για Σέρβους εκ των οποίων οι τρεις τουλάχιστον δεν είχαν προορισμό τα παράλια της Θεσπρωτίας.

Μετράει και τρία ακόμη κρούσματα που έχουν τόπο μόνιμης κατοικίας άλλες περιοχές, ακόμη και εκτός Ηπείρου, από λάθος ή βιασύνη.

Από την Περιφερειακή Αρχή έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και έχει ζητηθεί να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένα συμπεράσματα αλλά και αναστάτωση στην καθημερινότητα ντόπιων και τουριστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ