Εμπαίζουν τους Βορειοηπειρώτες με την σύνταξη

voreioepirotes sintaksi

Με εμπαιγμό μοιάζει πλέον η στάση που κρατά η Κυβέρνηση σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την άρση των περιορισμών στην καταβολή του επιδόματος ανασφάλιστων υπερήλικων.

Μετά από μία σειρά υποσχέσεων που έχουν δοθεί σήμερα έγινε γνωστό δια του γραφείου του Βασίλη Γιόγιακα ότι η άρση αυτή… μετατίθεται για το 2021!

Πρόκειται για την εφαρμογή του Άρθρου 2 του Νόμου 4618/2019 στο οποίο προβλέπεται ότι, ειδικά στους δικαιούχους – μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων καταβάλλεται χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις ελάχιστου χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα και χωρίς τη μείωση του ποσού του επιδόματος κατά 1/35 για κάθε 1 έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα. Με τις προϋποθέσεις αυτές αποκλειόταν από τη χορήγηση του επιδόματος μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών καθώς εισήλθαν στην Ελλάδα μετά το 1990,  το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς έχει εκδοθεί μεταγενέστερα του χρόνου πραγματικής εισόδου τους στη χώρα ενώ δημιουργούνταν διάφορα πρακτικά ζητήματα με τα συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμιζαν για την απόδειξη της διαμονής.

Την έκδοση της προβλεπόμενης από την  διάταξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις λεπτομέρειες χορήγησης του επιδόματος στα μέλη της εθνικής μειονότητας είχαν ζητήσει 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους προς την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Την άρση των περιορισμών από το 2021 προανήγγειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα και Άγγελο Συρίγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ