Φυλακές στην Κόντσικα, Δημαρχείο στο Σταυράκι

kalogianni kontsika

Συναντήσεις με μέλη των τοπικών συμβουλίων Κόντσικας, Ασβεστοχωρίου, Πεδινής και Ιωαννίνων είχε η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη και μέλη της παράταξης «Ιωάννινα 2023».

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν διάφορα θέματα με σημαντικότερο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της παράταξης, την κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην Κόντσικα και σε έκταση που είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν.

Μάλιστα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η ίδρυση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στα Ιωάννινα, περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως, σε κατάλληλη θέση για ενδεχόμενη χωροθέτηση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ιωαννιτών, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η ανάγκη για την κατασκευή νέου κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών κληροδοτημάτων, κτλ. έχει τονιστεί έντονα τις τελευταίες δεκαετίες, για το σκοπό αυτόν άλλωστε το 2007 η τότε δημοτική αρχή προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Η πρόταση για τη χωροθέτηση αυτή, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής μελέτης σε συνδυασμό με την επέκταση του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης Κενάν Μεσαρέ – Παράκαμψη Ιωαννίνων.

Η προκαταρκτική μελέτη είναι αναγκαίο να εξετάσει τη σκοπιμότητα, την επιλογή του τόπου κατασκευής, τη διερεύνηση του μεγέθους και το κτιριολογικό πρόγραμμα του έργου.  Σκόπιμο είναι στο αντικείμενο της μελέτης αυτής να συμπεριληφθεί και ο έλεγχος και άλλων πιθανών σημείων στα όρια του Δήμου για την κατασκευή του έργου», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ