Η διαχρονικότητα της Δωδώνης..

egkainia meligoi

Οι Μελιγγοί κάθε καλοκαίρι μετατρέπονται σε κυψέλη πολιτισμού. Και το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι, η Αδελφότητα οργανώνει τις εκδηλώσεις της.

Η αρχή έγινε με τα εγκαίνια της έκθεσης cart postal του  Γιώργου Βώττη για την αρχαία Δωδώνη.

Στην έκθεση παρουσιάζεται υλικό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (1904) και ακολουθώντας μια χρονολογική διαδρομή, ανασύρονται μνήμες στον επισκέπτη, μέσα από cart-postal και επιστολικό υλικό.

Φάκελοι και κάρτες, με διάφορες θεματικές (αρχαιολογικά ευρήματα στον χώρο της Δωδώνης, εκδηλώσεις στην Δωδώνη, αρχαία θέατρα, ηθοποιοί σε τραγωδίες, κ.ά.) σηματοδοτούν τη διαχρονικότητα της Δωδώνης.

Τα εγκαίνια έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας παρόντος του Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων του χωριού, τους οποίους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Περικλής Παππάς.

Ήταν η αφορμή να αναδειχθεί η διαχρονικότητα της Δωδώνης αλλά και η οικουμενικότητα του μνημείου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής όντας στον τόπο του είχε την ευκαιρία να τα πει σε χαλαρούς τόνους με τους συμπατριώτες του.. Με τους φίλους του.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • egkainia meligoi1

ΦΩΤΟ: Όλγα Κωστούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ