Καθαρά από κορωνοϊό τα λύματα των Ιωαννίνων

biologikos

Καθαρά από κορωνοϊό είναι τα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από την δεύτερη και τρίτη δειγματοληψία που έγινε.

Τις δειγματοληψίες και τις αναλύσεις πραγματοποιεί το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΙ.

Η συνεργασία ξεκίνησε το διάστημα της επιδημίας και συνεχίζεται κανονικά.

Τα δείγματα, όπως κάνει γνωστό η ΔΕΥΑΙ με ανακοίνωσή της, λαμβάνονται τακτικά σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης που περιλαμβάνουν το σύνολο του αστικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομείων, των γηροκομείων, των προσφυγικών δομών, της βιομηχανικής περιοχής, και της εισόδου των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τρέχουσα επιστημονική γνώση, η μετάδοση του ιού δεν γίνεται μέσω των λυμάτων αλλά μέσω επαφής με άτομα που μεταδίδουν τον ιό και μέσω επιφανειών με τις οποίες έχουν έρθει σε άμεση επαφή άτομα που μεταδίδουν τον ιό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΔΕΥΑΙ, οι εξετάσεις τόσο της δεύτερης όσο και της τρίτης σειράς δειγματοληψιών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και απέβησαν αρνητικές, όπως είχε συμβεί και με την πρώτη σειρά, στις αρχές Ιουνίου.

Οι αναλύσεις θα συνεχιστούν επί δίμηνο ακόμη και η ενημέρωση των συνδημοτών μας θα είναι υπεύθυνη και πλήρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ