Νέες notams που θα ισχύουν έως 31 Αυγούστου

aerodromio europaiko

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις νέες αεροπορικές οδηγίες (notams) που θα ισχύoυν έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και έχουν σαν στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19.

Η πρώτη αεροπορική οδηγία (notam) αφορά την παράταση αναστολής πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 τα μεσάνυχτα.

Με την δεύτερη notam επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία έως τις 31/8/2020 και ώρα 23:59, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Η τρίτη αεροπορική οδηγία, αφορά παράταση προϋπάρχουσας notam, που θα ισχύει επίσης έως τις 31 Αυγούστου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μάλτα θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα με νέα τέταρτη αεροπορική οδηγία που θα ισχύει από την Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 επεκτείνεται το μέτρο εισόδου  στην ελληνική επικράτεια με αρνητικό τεστ όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις με επτά (7) ακόμα χώρες. Ειδικότερα με την notam προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα αεροπορικώς από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ