Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων διαδηλώνει

siriza simaies

Σε διαδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, σήμερα Πέμπτη στις επτά το απόγευμα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ενάντια στο Νομοσχέδιο «χουντικής έμπνευσης» όπως το χαρακτηρίζει των Μητσοτάκη- Χρυσοχοίδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο ενάντια στο δικαίωμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Ένα νομοσχέδιο που επικρίθηκε σφοδρά από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής, το συντονιστικό των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας , την Ελληνική  Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και από εκατοντάδες φορείς συλλογικότητες κλπ γιατί εκτός των άλλων παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

«Η στόχευση είναι ολοφάνερη. Να ποινικοποιηθεί η κοινωνική διαμαρτυρία. Η κοινωνική διαμαρτυρία που βρίσκεται προ των πυλών εν όψει μιας πρωτοφανούς λιτότητας, ανεργίας και ύφεσης που έρχεται, μιας επιχείρησης κατεδάφισης των δικαιώματων του κόσμου της εργασίας. 

Για αυτό καλούμε κάθε πολίτη που πιστεύει στη Δημοκρατία και την Ελευθερία να βρεθεί σήμερα στο δρόμο, στη διαδήλωση στο Εργατικό Κέντρο στις 19.00 , να δώσουμε όλες και όλοι μαζί την υπόσχεση ότι αυτός ο Νόμος δεν θα περάσει και θα καταργηθεί στην πράξη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ