Πρωτοβουλίες του Δήμου για το φυσικό αέριο

agogos ergo

Πρωτοβουλίες σε πολιτικό και τεχνικοκρατικό επίπεδο, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή του για το φυσικό αέριο, ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το γεγονός ότι η Ήπειρος απουσιάζει παντελώς από το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ για την επόμενη δεκαετία αποτελεί εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απένταξη του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής- Θεσπρωτίας από Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης για το διάστημα από το 2021 μέχρι το 2030 του ΔΕΣΦΑ.

Εκφράζει επίσης την έντονη διαμαρτυρία του καθώς στο πρόγραμμα έργων της δεκαετίας δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο.

«Δεν είναι ώρα για επιμερισμό ευθυνών αφού μεγάλες και σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Είναι ώρα για συστράτευση δυνάμεων και κοινή διεκδίκηση.

Το σχέδιο του ΔΕΣΦΑ είναι σε δημόσια διαβούλευση για το επόμενο σύντομο διάστημα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συνεργαστεί άμεσα με όλους τους δήμους της Ηπείρου, την Περιφέρεια, τους θεσμοθετημένους φορείς και το Πανεπιστήμιο και να καταθέσει πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση.

Πέραν αυτού, θεωρεί ότι πρόκειται και για πολιτικό ζήτημα. Καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να παρέμβουν άμεσα και να δρομολογήσουν την πλέον κατάλληλη και άμεσα υλοποιήσιμη λύση ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει και στην Ήπειρο», αναφέρει.

Ο Θωμάς Μπέγκας

Ανακοίνωση για το θέμα του φυσικού αέριο εξέδωσε και η παράταξη του Θωμά Μπέγκα. Θυμίζει ότι ως δημοτική αρχή συμμετείχε με ολοκληρωμένη πρόταση στη διαβούλευση της ΡΑΕ και συγκρούστηκε με την διοίκιησή της γιατί παρέπεμπε την έλευση φυσικού αερίου στον πολύ μακρινό ορίζοντα.

«Η προσπάθειά μας να συστρατεύσουμε τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου σε μια κοινή διεκδίκηση δυστυχώς δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Άλλοι μιλούσαν για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και άλλοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το ζήτημα.

Το τίμημα αυτής της έλλειψης συνεννόησης το πληρώνουμε τώρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η  παράταξή μας, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», είναι παρούσα με όλες τις δυνάμεις της σε οποιαδήποτε συλλογική πρωτοβουλία, προκειμένου να διεκδικήσουμε την ανατροπή του σχεδιασμού της ΔΕΣΦΑ, για το καλό του τόπου» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ