ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗΣ O Πέτρος Κασιμάτης στο Ροδάκινο της Κρήτης εξερευνά τον αμόλυντο παράδεισο

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Πριν από τον Αλέξη Τσίπρα και την Περιστέρα που βρέθηκαν εδώ το Πάσχα, ήταν ο Πέτρος Κασιμάτης εκείνος που ανακάλυψε τον Αμόλυντο
Παράδεισο στο χωριό Ροδάκινο της Κρήτης.
Ακόμη και στο πιο πολυσύχναστο νησί μπορείτε να βρείτε τον ιδιωτικό σας παράδεισο.
Άλλωστε, ο Προυστ έλεγε πως δεν υπάρχουν χαμένοι Παράδεισοι. Οι χαμένοι Παράδεισοι είναι οι Παράδεισοι που ζήσαμε – συμπλήρωνε ο μέγας διανοητής.
Ιδού, λοιπόν, ένα μέρος αμόλυντο. Αποστειρωμένο από θορυβώδεις τουρίστες με ντίτζιταλ κάμερες.



Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης


Κυκλωμένο από μια σιωπή που διώχνει τους ενοχλητικούς και γράφει μοναδικές στιγμές στο προσωπικό σας ημερολόγιο. Σε αυτή τη γωνία της Κρήτης η αυθεντικότητα περιμένει να την ανακαλύψετε…
Το Goldentraveller.org η ιντερνετική μας εφημερίδα της περιπέτειας και της εξερεύνησης εντόπισε έναν νέο επίγειο Παράδεισο στο νότιο άκρο της Κρήτης.
Λίγο έξω από το χωριό Ροδάκινο του Ρεθύμνου βρήκαμε τον Πέτρο Παπαδογιάννη στο Ακρωτήρι-Πανόραμα. Ένα σημείο που αντικρίζεις το Λιβυκό πέλαγος μονολογώντας με το Θεό.





Είναι μυθικός προορισμός τούτη η κουκίδα στο τελευταίο νότιο σύνορο της Ευρώπης.




Κάθεσαι στο «Ακρωτήρι-Πανόραμα» κι απ’ το μπαλκόνι του ουρανού δεν θες πια την εξάρτηση του κυβερνοχώρου, δεν θες την πολύβουη χωματερή, δεν θες το άρωμα του ποπ-κορν, ούτε καν την υγρασία των τροπικών.

Μακριά από σας κι ο θόρυβος των κλιματιστικών γιατί εδώ δεν είναι καμία νέα παγκοσμιοποιημένη μητρόπολη…

Εδώ, φαράγγια, χείμαρροι, πέτρες και βοτάνια της Κρήτης συνθέτουν το σκηνικό, μπροστά στο απέραντο αρχιπέλαγος.
Εδώ είναι το ιερό δισκοπότηρο του φυσιολάτρη χωρίς τους αντιπερισπασμούς των χιονοδρομικών. Εδώ είναι οι φωλιές των αετών κι η αυθεντικότητα των ανθρώπων.




-Είμαστε απ’ το Goldentraveller.

– Δεν ξέρουμε Αγγλικά.


-Ας είναι. Θα παραγγείλουμε έναν εσπρέσο…


– Ούτε Ιταλικά χαμπαριάζουμε…..


Αυτός ο απίστευτος άνθρωπος απέναντι μου κραυγάζει ολόκληρος αυθεντικότητα. Σου λέει μια λέξη -ντρέτα- όπως θα πουν εδώ στο νότιο Ρέθυμνο και ξέρεις πως δεν θα πάρει ποτέ διαζύγιο με την αλήθεια. Ο Πέτρος Παπαδογιάννης δεν έμαθε να κόβει με το μαχαίρι του συμφέροντος.

Εδώ, στην πιο μακρινή ακτή του κόσμου -που θα λέγε κι ο Ελύτης- είναι το ορμητήριο για την ελευθερία που διάλεξε ο Πάτρικ Λη Φέρμορ (ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας του αιώνα μας ) για να στείλει τον Γερμανό στρατηγό Φον Κράιπε στη Μ. Ανατολή κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.


Ας είναι. Ξαναγυρίσουμε στην πραγματικότητα. Το τοπίο μας αποζημιώνει. Η απέραντη θάλασσα, είναι το κλειδί για τον δικό μας παράδεισο που έχουμε χάσει.

Ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα το δίκταμο και το μανιτάρι, τον έρωντα, τα μικρά βοτάνια της άγριας Κρήτης και φυσικά το πορφυρό ηλιοβασίλεμα, που θα το ζήλευαν οι στρατιές των Γιαπωνέζων που εστιάζουν στα Βυζαντινά χρώματα απ’ τη καλντέρα της Σαντορίνης… . Που να’ ξέραν πως εδώ στα νότια της Κρήτης τα δωμάτια μυρίζουν ιώδιο.





Ο ήλιος είναι ήλιος της μεταφυσικής. Εδώ είναι το Θιβέτ της δικής μας πίστης. Ο βωμός της δικής μας περιπλάνησης ανάμεσα σε μύρτα και ασπάλαθους… . Ανάμεσα σε γαληνεμένα κύματα που μιλούν Ελληνικά. Με δυνατούς αέρηδες, ξωτικά, νεράιδες και τον μυθικό Τάλω που με τα σιδερένια πόδια του δείχνει πόσο βαθιά στη γη βρίσκονται οι ρίζες αυτού του κόσμου που συναντάμε.


Δεν είμαστε στο επίκεντρο της ματαιοδοξίας. Ούτε σε νησί με ακραία κοσμικά μυστικά.


Ο Θεός μου είναι αυτή η θάλασσα απέναντι μου. Εδώ στο Ροδάκινο, υποκλίνομαι στο δικό μου Κατμαντού της ευζωίας. Που είναι ένα παξιμάδι, δυο ελιές και μπόλικο Θυμαρόμελο.




Από τον τόπο που ο μέγας Πάτρικ Λη Φέρμορ διασχίζοντας τη Γερμανοκρατούμενη Κρήτη, κατάφερε να διαφύγει με τον υψηλό κρατούμενο του, ας βρέξουμε τα πόδια μας με το νερό του Λιβυκού. Ακόμα κι οι χρυσοί ναοί της Ανατολής, ακόμα και το Άνγκορ-Βατ είναι περισσότερο φολκλόρ από τον πνευματισμό που θέλουν να εκπέμψουν… .

Εδώ, στο τελευταίο καταφύγιο της ζωής, στο Ροδάκινο, πάνω στους λόφους με τα αγριοκάτσικα, εδώ στήνεται το δικό μας Άγιον Όρος. Εδώ είναι ο σταθμός ανεφοδιασμού για τον υπέροχο κήπο του Ζεν… .Ας υποκλιθούμε στην αυθεντικότητα!


Κράτησε τη σιωπή σου γι αυτό το υπέροχο μυστικό!






Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template