Ο Γολγοθάς του θρύλου της Βουλιαγμένης, Γρηγ Κασιδόκωστα. Έχασε τη μιλιά του… Τα εγκεφαλικά, η απομόνωση ..

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ήταν 27 Αυγούστου του 2011 όταν ο μέχρι τότε πανίσχυρος δήμαρχος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασιδόκωστας, έμπαινε
εσπευσμένα στο Ερρίκος Ντυνάν με βαρύ εγκεφαλικό και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.


Έχασε τη μιλιά του…

Μετά από καιρό νοσηλείας και θεραπειών αποκατάστασης, ο ζωντανός θρύλος της Βουλιαγμένης κατάφερε μετά από μια μεγάλη δοκιμασία να βγει νικητής… Το εγκεφαλικό δεν ήταν ένα. Ακολούθησαν σύμφωνα με πληροφορίες του PatKiout.gr και κάποια πιο μικρά που όλα μαζί και παρά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα, στα 77 του χρόνια, να στερείται τη μιλιά του…

Όπως μας είπε άνθρωπος του πολύ στενού του περιβάλλοντος με τον οποίο είχαμε επικοινωνία: «Του έχει στοιχίσει πολύ του Γρηγόρη όλο αυτό. Στεναχωριέται, μαραζώνει… Ξέρεις τι είναι για έναν υπερδραστήριο άνθρωπο σαν κι αυτόν να φτάνει σε αυτή την κατάσταση; Να μην μπορεί να μιλήσει; Εντάξει, μετακινείται μέσα στο σπίτι και πολύ σπάνια έξω με κάποια δυσκολία, αλλά αυτός δεν είναι ο Κασιδόκωστας…».

Στην καθημερινότητά του έχει δίπλα του τη σύζυγό του και τα παιδιά του που δεν τον αφήνουν να κάνει βήμα μόνος του. Περνά τις μέρες του επικοινωνώντας όπως μπορεί με την οικογένειά του αλλά η θλίψη είναι πάντα χαραγμένη στο πρόσωπό του γι΄ αυτό που του συνέβη. Περπατάει όσο αντέχει και κολυμπάει στην πισίνα της βίλας του όσο μπορεί, ενώ έχει πάρει και κάποια παραπανίσια κιλά. Ο Γολγοθάς είναι μεγάλος και για τον ίδιο και για την οικογένειά του που δεν θέλει να τον βλέπει να υποφέρει. Ωστόσο, αυτό το εγκεφαλικό που του στέρησε την ομιλία του, είναι κάτι που δυσκολεύεται να αποδεχτεί και να ξεπεράσει…

Η απίθανη ζωή του «Σερίφη» της Βουλιαγμένης

Ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας υπήρξε ο μακροβιότερος και πιο δημοφιλής δήμαρχος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βουλιαγμένη. Ήταν ο πιο δραστήριος από τα υπόλοιπα έξι αδέλφια της πολύτεκνης και φτωχής οικογένειας, η οποία ζούσε σε ένα πολύ μικρό σπίτι της περιοχής. Σχολείο πήγε στο δημοτικό του ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης. Η αγάπη του για τη θάλασσα όμως ήταν τόσο μεγάλη, που κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνει άριστος σκιέρ με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Το 1965 έφτιαξε την πρώτη σχολή Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κατάφερε να γίνει αγαπητός σε πολλούς πλούσιους επισκέπτες, οι οποίοι μάθαιναν τα μυστικά του σκι από τον ίδιο. Μεταξύ αυτών και η πανέμορφη κόρη ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές του κόσμου, του Καπετάν Γιάννη Λάτση, Μαριάννα…



Οι δυο τους, παρά τη διαφορετική κοινωνική τάξη που τους χώριζε, κατάφεραν να ζήσουν έναν δυνατό έρωτα και να αποκτήσουν ένα παιδί, τον Πάρη όπου όταν παντρεύτηκαν νοίκιαζαν σπίτι στη Θαλείας, στη Βουλιαγμένη
. Το 1986 αποφασίζει να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του «για το καλό του τόπου» όπως χαρακτηριστικά τόνιζε στις προεκλογικές του ομιλίες. Kατάφερε να επανεκλεγεί σε έξι συνεχόμενες αναμετρήσεις, το 1990, το 1994, το 1998, το 2002 και το 2006. Τον Οκτώβριο του 2010 εξελέγη ως ο πρώτος Δήμαρχος του νέου, ενιαίου Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, αναγκάστηκε ωστόσο να παραιτηθεί από τη θέση αυτή το Μάρτιο του 2012.

Αποκτά ισχυρές γνωριμίες με μεγάλους πολιτικούς άνδρες της χώρας, όπως αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πολλών άλλων. Εν αντιθέσει με την λαμπρή καριέρα του στην πολιτική, η προσωπική του ζωή δέχεται ένα πλήγμα λίγα χρόνια μετά, η σχέση του με τη Μαριάννα Λάτση τελειώνει και ο γάμος τους διαλύεται.
Οι δυο τους όμως παραμένουν φίλοι μέχρι και σήμερα, αφού κοινός παρανομαστής στη ζωή τους υπήρξε και θα υπάρχει ο γιος τους Πάρης. Ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας όμως απέκτησε άλλον έναν γιο από την πολυετή σχέση του με την Ράνια Κορομηλά.

Ο αθλητής Γρηγόρης Κασιδόκωστας

Από μικρό παιδί είχε δείξει την αγάπη του για τη θάλασσα και δεν αποχωριζόταν με τίποτα τα νερά της Βουλιαγμένης. Έφηβος πια ασχολείται πιο εντατικά με το πόλο και αγωνίζεται στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Το άθλημα όμως που τον έκανε γνωστό στην πόλη του, αλλά και στη γυναίκα της ζωής του ήταν το θαλάσσιο σκι. Δεν αποχωριζόταν ποτέ τα πέδιλα του σκι και ήταν προφανές πως το άθλημα θα τον ακολουθούσε σε όλη του τη ζωή. Ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας έγινε ο ένας από τους καλύτερους δασκάλους του σκι.

Οι παλιότεροι στη Βουλιαγμένη έχουν να λένε για τα «ακροβατικά» που έκανε με τα πέδιλα στον αφρό της θάλασσας κάνοντας φιγούρα στα νεαρά κορίτσια της παραλίας. Γοητευτικός, όμορφος, γυμνασμένος ήταν φυσικό να τραβάει επάνω τα βλέμματα του γυναικείου πληθυσμού. Μια από τις «κατακτήσεις» ήταν η νεαρή τότε Μαριάννα Λάτση.

Ο γάμος και η αντίδραση του πεθερού

Ο κεραυνοβόλος έρωτας τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας το 1982, προκαλώντας σεισμό στην κοσμική Αθήνα και πάταγο στο πανελλήνιο. Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Πάρη, ο οποίος κάνει πλέον τα πάντα για να ξεπεράσει σε δημοφιλία τους γονείς του. Ο γάμος της Μαριάννας Λάτση με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του πατέρα της νύφης καπετάν Γιάννη Λάτση και τελικά κατέληξε στο χωρισμό πέντε χρόνια αργότερα, το 1987.
Μέχρι και σήμερα μιλάει για την πρώην σύζυγό του, με τα καλύτερα λόγια: «Είναι μια πολύ καλή κοπέλα. Ακόμα την αισθάνομαι γυναίκα μου. Είναι πολύ απλός άνθρωπος. Ήμουνα τυχερός που πέρασα και είμαι ακόμα σε αυτή την οικογένεια». Λίγα χρόνια αργότερα άγνωστο είναι εαν ξαναπαντρεύτηκε αλλά απέκτησε ακόμη ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Από δάσκαλος … δήμαρχος


4 χρόνια μετά από το γάμο του, ο δάσκαλος σκι της Βουλιαγμένης αποφάσισε να ασχοληθεί πιο εντατικά με τον τόπο του. Έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος και εξελέγη για πρώτη φορά το 1986. Από τότε δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τη θέση του, καθώς απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση των συμπολιτών του και επανεκλέγεται συνεχώς, μετρά 7 νίκες, με ποσοστά… δικτατορικών καθεστώτων.

Το όνειρο της νέα Μεσογειακής Ριβιέρας
Το όραμα του ήταν να μετατρέψει τη Βουλιαγμένη στο Μονακό της Αττικής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του: «Ολόκληρη η περιοχή είναι πρόκληση. Είναι το «μάτι του Θεού». Έχει μια υπέροχη παραλία με καθαρά νερά, μήκους 10 χιλιομέτρων. Η περιοχή αυτή δικαιούται και μπορεί να γίνει μια νέα Μεσογειακή Ριβιέρα. Αυτό -έλεγε τότε ότι ήταν- το νέο μεγάλο του στοίχημα. Μια Αθηναϊκή Ριβιέρα, τουλάχιστον εφάμιλλη, την χαρακτήριζε ανώτερη, από τη Γαλλική και την Ιταλική Ριβιέρα. Μάλιστα, οραματίζοταν μία αδελφοποίηση με τις περιοχές αυτές, μία στενή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού. Έλεγε χαρακτηριστικά: «Θα έβλεπα, ίσως, μία κοινή προβολή και για τις τρεις Μεσογειακές Ριβιέρες σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και δραστηριότητες. Υγεία να έχουμε και θα τα λέμε…».   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template