Ο Δ. Αρναούτογλου επικεφαλής συνδυασμού στην Τ.Κ. Αγ. Πνεύματος

Ο κ. Δ, Αρναούτογλου ανακοίνωσε τη δημιουργία του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία Αγ. Πνεύματος, με σκοπό την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές και πιο συγκεκριμένα στο Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Πνεύματος. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η Ενωτική Πρωτοβουλία Αγ. Πνεύματος δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2019 από νέους δημιουργικούς ανθρώπους, έμπειρους στον κάθε τομέα τους και με διάθεση προσφοράς στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του τόπου μας. Ως κάτοικοι του χωριού μας, βιώνοντας τα καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο και καθιστούν δύσκολη τη ζωή των κατοίκων, υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις αποτελεσματικές και βιώσιμες.
Συγχρόνως, επιθυμούμε να καταστήσουμε το χωριό μέσα από την ανάδειξη της ομορφιάς του φυσικού περιβάλλοντος, πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών .
Για τους σκοπούς αυτούς λοιπόν, θέτουμε ως προτεραιότητες των δράσεών μας στους παρακάτω τομείς:
Υγεία
- Έλεγχος ποιότητας πόσιμου νερού (περιεκτικότητα σε νιτρώδη στοιχεία), και ανάπτυξη μεθόδων βελτίωσης αυτής
- Ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση πλεονάζοντος πόσιμου νερού
- Παροχή ελεγχόμενης ροής νερού στους πέριξ του οικισμού ορεινούς όγκους
- Φροντίδα αδέσποτων ζώων
- Προστασία περιβάλλοντος - Ασφάλεια
- Καθαρισμός ρεμάτων , αντιπλημμυρικές εργασίες
- Ανάπτυξη προγραμμάτων δασοπυρόσβεσης και εθελοντικής προστασίας
- Προσπάθεια Μερικής υπογειοποίησης καλωδίων μεταφοράς ρεύματος
- Βελτίωση αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και προστασία των υποδομών.
Πρωτογενής Τομέας 
Παραγωγής-Ανάπτυξη –
Τουρισμός
- Ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών αγροτικού αναπτυξιακού χαρακτήρα.
- Στήριξη της γεωργικής και εν γένει της ζωικής παραγωγής με κατάθεση προτάσεων για απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και χρηματοδοτήσεων. (Leader, ΕΣΠΑ, interreg Greece-Bulgaria)
- Ανάπτυξη μεθόδων ηλεκτρονικής προβολής και προώθησης του χωριού μας. Τεκμηρίωση της αρχιτεκτονικής σχεδίασης του οικισμού και προτάσεις ανάδειξης αυτής.
- Ανάπτυξη δράσεων εξωστρέφειας με Ευρωπαϊκούς οικισμούς και θεσμούς (αδελφοποίηση κοινοτήτων, δράσεις μελέτης της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και πολιτισμού, στήριξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού ) 
Ποιότητα Ζωής
Κατασκευή και συντήρηση παιδικών χαρών με βάση τις νεότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας .
Κατάθεση πρότασης στατικής μελέτης και αποκατάστασης του κτιρίου της παλαιάς κοινότητας για απόδοση χρήσης ως παιδικός σταθμός.
Χρήση Νέων τεχνολογιών και βελτίωση της πρόσβασης στην πληροφόρηση για όλους τους κατοίκους. 
Με τον ζήλο , το μεράκι μας ,την δημιουργικότητά μας αλλά κυρίως με την δική σας συνδρομή και ΣΤΗΡΙΞΗ , θα πετύχουμε το χωριό που όλοι ονειρευόμαστε και επιθυμούμε. Το πιστεύουμε και μπορούμε να το προσπαθήσουμε.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Δημήτριος  Αρναούτογλου»

Το προφίλ των υποψηφίων Επικεφαλής Συνδυασμού

Αρναούτογλου Δημήτριος, Φαρμακοποιός – επιχειρηματίας. Γεννηθείς το 1962, κάτοικος του χωριού και επαγγελματικά δραστηριοποιούμενος στον χώρο της υγείας, από το 1990. Μέλος του ΦΣ Σερρών, τ. ταμίας ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ. Σερρών, τ. Γ.Γ ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ Σερρών, τ. Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Δαρνακοχωρητών Σερρών.
Γκαϊδατζής Χρήστος, Ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννηθείς το 1967. Κάτοικος του χωριού
Παρζιάλη Μαρία, Μηχανολόγος μηχανικός ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Γεννηθείς το 1995 και κάτοικος του χωριού.
Πέτκου Μαρία, Υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας της υπηρεσίας ΕΚΑΒ Σερρών από το 2004. Κάτοικος Αγίου Πνεύματος, Μέλος του πολιτιστικού και ορειβατικού συλλόγου Αγίου Πνεύματος, καθώς και προηγούμενη συμμετοχή στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου. 
Πήλιου Βαΐα, πρώην εφοριακός-οικονομολόγος. Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Σερρών, τ. Πρόεδρος Δημ. Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Δ. Στρυμόνα (2006-2008). Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές αναμετρήσεις του 2006,2008,2014. Εν ενεργεία Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εμμ Παπά. Μέλος ΚΑΠΗ Δήμου Εμμ. Παπά, μέλος επιτροπής φορολογικών διαφορών .τ. Πρόεδρος Συλλόγου γυναικών, Μέλος ΣΟΠΣΥ (Σύλλογος ομάδων υποστήριξης παιδικής υγείας) Ν. Σερρών.
Τρίλλιας Θωμάς, Ηλεκτρολόγος. Ελ επαγγελματίας. Γεννήθηκε το 1952, κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Άγιο Πνεύμα Σερρών. Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του τοπικού συμβουλίου.
Τράκας Δημήτριος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕΙ Σερρών, Ελ. Επαγγελματίας. Γεννηθείς το 1980 στην Θεσσαλονίκη και μόνιμος κάτοικος του χωριού από το 2009 με δραστηριοποίηση στους κλάδους της Πληροφορικής και της Ενέργειας. Μέλος ΕΒΕ Σερρών, ΜΚΟ Πηγή Ζωής.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 26 Απρ. 2019 - 09:32