Απαράδεκτη στοχοποίηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών από τη Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ

Ενοχλήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ από τις απόψεις που εκφράζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παν. Καρίπογλου και επιχειρεί να τον στοχοποιήσει. Πιστή στις πρακτικές και προπαγανδιστικές μεθόδους που μετέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του κ. Καρίπογλου, επιχειρώντας με περίσσεια ειρωνεία και σκληρούς χαρακτηρισμούς να μειώσει την προσωπικότητα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

Δεν παραλείπει, ωστόσο, να προπαγανδίσει υπέρ του «έργου» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Προσπερνάει με «μαεστρία» το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας αρκούμενη απλά να υποστηρίξει ότι η χώρα μας απέκτησε «σταθερό φίλο και σύμμαχο στα βόρεια σύνορά της»!

Αναλυτικά τα «ωραία» της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Διαβάζουμε τελευταία, στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχή πονήματα, του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτη Καρίπογλου.

Ευρισκόμενος ο πρόεδρος, σε προφανή συγγραφικό παροξυσμό, εκπονεί με τρόπο συνεπή και  ταχύτητα αξιοθαύμαστη, διάφορα πονήματα, κοινωνικού πολιτικού, πατριωτικού και εθνικού θα λέγαμε ενδιαφέροντος.

Το θέμα συνήθως δεν έχει σημασία. Το ερώτημα που τίθεται κάθε φορά είναι άνευ ενδιαφέροντος. Η απάντηση πάντοτε είναι η ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε  τη Μακεδονία (την οποία βέβαια σύντομα θα ανακτήσουν οι φίλοι του κ. Καρίπογλου), ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αμαυρώνει την ιστορία της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ….

Και ευτυχώς, θα λέγαμε εμείς  που υπάρχουν διανοητές  τύπου Καρίπογλου που σώζουν την ιστορική μνήμη, που προβάλλουν και εκθειάζουν τη γενναιότητα της Αριστεράς. Του Μπελογιάννη, του Λαμπράκη, του Παπαγιαννάκη, των κολασμένων της Μακρονήσου και της Γυάρου.

Πόσος πολιτικός οπορτουνισμός πόσος κομματικός καιροσκοπισμός πόση εμπάθεια, κρύβονται πίσω από τα εμμονικά παραληρήματα του κ. Καρίπογλου αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε.

Ο σοβαρός Καρίπογλου τιμά την Αριστερά του Γρηγόρη Λαμπράκη τον οποίο δολοφόνησε το παρακράτος της δεξιάς το 1963. Επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή βέβαια

Ο σοβαρός Καρίπογλου θαυμάζει τον Μπελογιάννη αλλά ψηφίζει τον Τασούλα (μάλλον ο νέος πρόεδρος της νέας Βουλής) ο οποίος προ διετίας από του βήματος της Βουλής αποκαλούσε τον Μπελογιάννη κατάσκοπο που βρήκε σκληρό αλλά δίκαιο θάνατο. Ο Μπελογιάννης, που ειρήσθω εν παρόδω, εκτελέστηκε μετά από απόφαση εκτάκτου στρατοδικείου. Ένας από τους στρατοδίκες ήταν ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στου οποίου το κόμμα γραμματέας της νεολαίας ήταν ο Μάκης Βορίδης, τον οποίο ψηφίζει βέβαια ο κ. Καρίπογλου κατά συνείδηση πάντοτε

Ο σοβαρός Καρίπογλου θαυμάζει ακόμη τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Το Μιχάλη που ήταν αταλάντευτα απέναντι στις κυρίαρχες ευρωπαϊκές ελίτ απέναντι στις ακροδεξιές και ξενοφοβικές αντιλήψεις -απέναντι στις εθνικιστικές αναδιπλώσεις. Το Μιχάλη που πίστευε ότι μια Ευρώπη, αφημένη στις ορέξεις των συντηρητικών-νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, στις τιμωρητικές λογικές, στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία  δεν έχει κανένα μέλλον. Θα οδηγηθεί στην ανυποληψία, στη συρρίκνωση και τελικά στη διάλυση. Το σύντροφό μας Μιχάλη που το Δεκέμβρη του 1992, με σημείωμα του στην Ευρωομάδα της Αριστεράς, πρότεινε το όνομα  «Βόρεια Μακεδονία» για το γειτονικό κράτος. Και το έκανε σκεφτόμενος τις σχέσεις της Ελλάδας με τις άλλες βαλκανικές χώρες μέσα σε μια πιο ευρεία προοπτική, ειρηνική, προοπτική οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας, με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης. Τώρα τι σχέση έχουν οι απόψεις του Μιχάλη και του κ. Καρίπογλου γνωστού «Μακεδονομάχου» αδυνατούμε να καταλάβουμε.

Ο σοβαρός κ. Καρίπογλου είναι ακόμη με τους δεσμώτες της Γυάρου και της Μακρονήσου. Μορφωμένος άνθρωπος είναι και γνωρίζει ποιοι  δημιούργησαν ποιοι λειτούργησαν κα κολαστήρια αυτά Τους σύγχρονους Παρθενώνες για τους οποίους είναι υπερήφανοι ακόμη κάποιοι (αρκετοί) εκ των σημερινών συνοδοιπόρων του προέδρου 

Τα ευφυολογήματα, και τη χολή για τον Τσίπρα, τη Δούρου τον Πολάκη τον Φλαμπουράρη, δεν είναι πρωτότυπα πρόεδρε, δεν μας ξενίζουν. Τέσσερα και πλέον χρόνια τα  διαβάζουμε και τα ακούμε από τα έντυπα του υπόδικου Μαρινάκη, τα ΜΜΕ του Αλαφούζου, άλλα μέσα της διαπλοκής την Athens Voice την Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ. Και βέβαια από τοπικά μέσα που ανήκουν σε φίλη σας Βουλευτή. Δεν πρωτοτυπείτε καθόλου

Αντέχουμε λοιπόν σοβαρέ κ. πρόεδρε και είμαστε ΕΔΩ. Περήφανοι για την ιστορία μας και για το έργο της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Που παρά την  απειρία της παρά τις αδυναμίες τα λάθη και τις παραλείψεις έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Κράτησε όρθια την κοινωνία. Διέσωσε το κοινωνικό κράτος. Ενίσχυσε αποφασιστικά τη δημόσια υγεία και παιδεία. Μείωσε την ανεργία από το 28% στο 18%. Ρύθμισε τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Έβαλε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Στην θητεία της οποίας, διασώθηκαν οι συντάξεις. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός. Οι αγρότες έλαβαν για πρώτη φορά τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις τους στην ώρα τους. Ανακόπηκε η φυγή των νέων από τη χώρα και τα χωριά μας. Αντί για τα άδεια ταμεία που παρέλαβε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε αποθεματικό 37 δις ευρώ ως εγγύηση οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας. Η Ελλάδα απέκτησε έναν σταθερό φίλο και σύμμαχο στα βόρεια σύνορά της. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ισχυρές όσο ποτέ στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο χάρη στην πολιτική συμμαχιών που προώθησε μεθοδικά.

Καταλαβαίνουμε ότι μια αριστερά του 31,5% ενοχλεί και προβληματίζει. Γι’ αυτό βρίσκονται πρόθυμες γραφίδες, σαν τη δική σας, για να αποδομήσουν (τρομάρα τους) δήθεν την ριζοσπαστική αριστερά. Η οποία είναι εξαιρετική όταν βρίσκεται στο 3% αλλά κάκιστη όταν είναι στο 36% ή στο 31,5%. Κατανοητό.Και ξέρετε κ. Καρίπογλου, οι πολιτικές σας διαπιστώσεις  μας τιμούν τελικά. Εμποτισμένες από όψιμο τυφλό  κομματισμό (το λέμε και νεοδημοκρατισμό), πλήρεις εμπάθειας  και πολιτικού μίσους μας πείθουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε σωστό δρόμο. Δρόμο που εγγυώνται οι 1.781.174  προοδευτικοί Έλληνες πολίτες που ψήφισαν το κόμμα μας που στήριξαν και στηρίζουν τον κύριο εκφραστή της μεγάλης προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης της χώρας.

Ολοκληρώνοντας κ. Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε.

 Γράψατε  πριν λίγες μέρες, (σεις ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών) ότι «ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης σε μια σοβαρή χώρα , έπρεπε να είναι από χρόνια φυλακή». Σκεφτόμενοι ότι, σε μια σοβαρή χώρα δεν θα υπήρχε πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου, που να συκοφαντεί και να καθυβρίζει  ένα δημοσιογράφο, η παρουσία του οποίου ενοχλεί τη σημερινή κυβέρνηση, θα θέλαμε να εξηγήσετε δημοσίως που στηρίζετε ( όντας έγκριτος νομικός) την παραπάνω διαπίστωση.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μας επιτρέψετε να συμπεράνουμε εύλογα, ότι  επιθυμείτε την φυλάκιση δημοσιογράφων, των οποίων οι απόψεις δεν συμφωνούν με αυτές της σημερινής κυβέρνησης, της οποίας είστε όψιμος θαυμαστής».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 16 Ιουλ. 2019 - 14:16