Σέρρες: Ακυρώθηκε η σύσταση ψευδεπίγραφου σωματείου που ανακινούσε ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Σερρών αποφάσισε την ακύρωση της σύστασης του σωματείου «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ», με έδρα την Ηράκλεια Σερρών, το οποίο όπως αποδείχθηκε και στο δικαστήριο με προκάλυμμα τη διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας, ανακινούσε ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας.

Τον ύποπτο ρόλο του σωματείου αποκάλυψε πρώτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δικαστική απόφαση, χαρακτηρίζοντάς της «πρώτη νομική νίκη του αγώνα της λογικής και της ιστορίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών παρενέβη στην ανακοπή που κατέθεσε ο Εισαγγελέας για την λειτουργία του εν λόγω σωματείου.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καρίπογλου αναφέρει:

«Σήμερα δημοσιεύθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σερρών ( εκούσια δικαιοδοσία ) η απόφαση για το σωματείο που ψευδεπίγραφα δήλωνε ότι επιδιώκει την διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας στο Νομό μας . Στην πραγματικότητα ανακινούσε ζήτημα "μακεδονικής" μειονότητας .

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ανακοπή του Εισαγγελέα και την παρέμβαση τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και των Μακεδονικών Σωματείων και ακύρωσε την σύσταση του Σωματείου .

Πρόκειται για την πρώτη νομική νίκη του αγώνα για τη διάσωση της Λογικής και της Ιστορίας .

Λεπτομέρειες τη Δευτέρα με την ανάγνωση της απόφασης» .

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 13 Σεπ. 2019 - 22:26