Την κάλυψη της θέσης παιδιάτρου στο Κ.Υ. Ροδόπολης ζητάει η «Ελληνική Λύση»

Την κάλυψη της θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης ζητάει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικκίλια σημειώνει ότι οι γονείς της περιοχής της Ροδόπολης είναι υποχρεωμένοι σε πολλές περιπτώσεις να ταξιδέψουν μέχρι το Σιδηρόκαστρο ή ακόμα και την πόλη των Σερρών σε αναζήτηση παιδιάτρου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης, ιδρύθηκε το 1986, με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας, Γιώργου Γεννηματά, στο πλαίσιο της ίδρυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), μετά από ισχυρές πιέσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων (112/18.03.1986 Φ.Ε.Κ.) και προκειμένου να υπάρχει κάλυψη πρωτοβάθμιας φροντίδας για τα περίπου είκοσι (20) χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα, Σεπτέμβρη του 2019 με έλλειψη παιδιάτρου βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι Ροδόπολης του Δήμου Σιντικής του Νομού Σερρών αφού στο Κέντρο Υγείας της πόλης τους υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος εδώ και 5 χρόνια και αυτός είναι επισκέπτης για μια μόλις ημέρα της εβδομάδας!

Ο μοναδικός παιδίατρος που επισκέπτεται την πόλη κάθε Τετάρτη, δεν επαρκεί για τις αυξανόμενες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού και τα 2.000 παιδιά συνολικά.

Αποτέλεσμα της απουσίας αυτής είναι ότι σε περιόδους έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων τα περιστατικά βρεφών, νηπίων και παιδιών αντιμετωπίζονται από γενικούς ιατρούς του Κέντρου Υγείας με ό, τι αυτό συνεπάγεται, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο εύρος των περιστατικών που μπορεί ένας παιδίατρος.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς της Ροδόπολης και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα μαζί με τα παιδιά τους σε περίπτωση ανάγκης (40 χλμ. για το Σιδηρόκαστρο και έως 75 χλμ. για τις Σέρρες).

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Προτίθεσθε να καλύψετε την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης, με ποιόν τρόπο και πότε ακριβώς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος»

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 16 Σεπ. 2019 - 14:41