Εθελοντές «ζωντανεύουν» το καταφύγιο του ΦΟΣ Σιδηροκάστρου(Φωτογραφίες)

Τις εβδομάδες που πέρασαν ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου, με τη δύναμη των χεριών εθελοντών μελών, ξεκίνησε την επιδιόρθωση του καταφυγίου του! Η πρώτη από της εργασίες περατώθηκε. Πρόκειται για την εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευή της κεραμοσκεπής η οποία ήταν πλήρως κατεστραμμένη .

Το ΕΦ «ΚΩΝΩΕΙΔΕΣ»  άνηκε στο συγκρότημα Κάλης (Όρος Άγκιστρο, περιοχή Μέταλλο) . Όπως και δεκάδες παρόμοια κτίρια είχε παραδοθεί εδώ και χρόνια στο δασαρχείο Σιδηροκάστρου.

 Μετά από αίτηση και τη σχετική αλληλογραφία παραχωρήθηκε στο σύλλογό μας   για 20 έτη με απόφαση του  Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος.

Σκοπός του συλλόγου είναι το κτίριο να χρησιμοποιηθεί ως ορεινό καταφύγιο και παρατηρητήριο δασοπροστασίας .

Προσπάθειά του συλλόγου είναι να δοθεί στους κατοίκους της περιοχής μια διέξοδος από τα προβλήματα της εποχής  μέσω της επαφής με την φύση, και κατ’ επέκταση η προστασία των δασών  μας σε περιόδους υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν εθελοντικά, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, οι Βασίλης Κ. , Άννα Σ. , Θανάσης  ,Ζωή , Κώστας Μ. , Δημήτρης Μ. , Αινεία, Βασίλης , Δημήτρης Κ. , Γιάννης Κ, Νεόφυτος, Γιώργος, Ιωάννα, Αθηνά, Μπάμπης Μ. , Δημήτρης Λ. , Σαββίνα Λ. ,Θόδωρος., Πέτρος  , Τάκης Κ. , Βαγγέλης.

Ο μοχλός που κινούσε όλα τα παραπάνω γρανάζια ήταν ο μάστοράς μας Νεκτάριος Ταφλανίδης! Χωρίς τη βοήθεια του ακόμα θα κάναμε σχέδια επί χάρτου!

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) για την ένταξη στο πρόγραμμα ¨Δημιουργώ¨.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 25 Σεπ. 2019 - 23:04