Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 35ος Γύρος των Σερρών(Φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή εκατοντάδων Σερραίων, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο 35ος Γύρος της Πόλης των Σερρών, που διοργανώθηκε απ' την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών.

Με σύνθημά τους το «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλλει ό,τι αγαπάς», και έχοντας ως σύμμαχό τους τον καιρό, μικροί και μεγάλοι δρομείς ξεκίνησαν απ' την Πλατεία Ελευθερίας και έτρεξαν με την ψυχή τους, απολαμβάνοντας μια γιορτή του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Στον αγώνα, δυναμικό «παρών» έδωσαν η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, με πρώτο το δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη, και πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους, ο οποίοι με τη συμμετοχή τους έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη στήριξη του θεσμού.

Οι αθλητές που αγωνίστηκαν στον 35ο Γύρο, χωρίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:

1) Ειδική κατηγορία . Άτομα με αναπηρία –αθλητές κατηγορίας special Olympics 300 μ.

          2) Για μαθητές – τριες Δημοτικών Σχολείων 1.500 μ

3) Για μαθητές – τριες Γυμνασίων 2.500 μ

4) Για μαθητές – τριες Λυκείων & μεγαλύτερους-ρες 5.000 μ

Παράλληλα με τον 35ο Γύρο, στην Πλατεία Ελευθερίας φιλοξενήθηκε η δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», όπου, απ' τις 10:00 έως τις 14:00, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σωστή ανακύκλωση βιωματικά και μέσω παιχνιδιών.

Σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ για τον αγώνα, ο Δήμαρχος Σερρών, είπε (μεταξύ άλλων) τα εξής:

«Ο 35ος Γύρος είναι μια γιορτή για όλους τους Σερραίους. Μια γιορτή, στην οποία η συμμετοχή όλων των δημοτών - μικρών και μεγάλων - δίνει ένα στίγμα για το περιβάλλον, που περιβάλλει ό,τι αγαπάμε. Οι περισσότεροι απ' το Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχουμε συμβολικά και ουσιαστικά σ' αυτόν τον αγώνα, σ' αυτήν τη γιορτή. Νομίζω ότι και ο καιρός, που βοηθάει σήμερα, και η μεγάλη παρουσία των συνδημοτών μου, μας δίνει όλους μια άλλη αίσθηση για το πώς λειτουγούμε και ως Δημοτική Αρχή, αλλά και ως πολίτες σε σχέση με το περιβάλλον. Η διοργάνωση, θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια ακόμη και θα βελτιωθεί ακόμη πιο πολύ. Θέλω να την καταστήσουμε έναν θεσμό και να συμμετέουν όχι μόνο Σερραίοι, αλλά και από άλλες περιοχές. Φυσικά, δεν είναι μόνο ο αγώνας, που έχει πολλές διαδρομές, αλλά είναι και όλα τα δρώμενα, που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον. Όλες αυτές οι δράσεις ευασθητοποίησης, νομίζω ότι είναι απαραίτητες για να δώσουμε το στίγμα του μέλλοντος».

 


 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 04 Νοε. 2019 - 09:05