Το δημοτικό σχολείο Μαυροθάλασσας συμμετέχει σε δράση του ΟΑΣΙΣ

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών, το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σερρών και το Κέντρο Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» Π.Ε. Σερρών, συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού & Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης, δράση ευαισθητοποίησης σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών με τίτλο: «Κατά βάθος όλα είναι ζήτημα φωτός: Παιδί και Αλληλλεγγύη, το φως στο γλωσσάρι της Πρόληψης».
Στην συγκεκριμένη δράση συμμετέχουν και τα σχολεία του Δήμου Βισαλτίας. Μάλιστα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου η δράση υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροθάλασσας με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Υπό την καθοδήγηση ψυχολόγων και ψυχοπαιδαγωγών του Κέντρου Πρόληψης ΟΑΣΙΣ, οι μαθητές συμμετείχαν σε συζήτηση και δραστηριότητες υπό την μορφή παιχνιδιού. 
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Βισαλτίας και πρόεδρος του ΟΑΣΙΣ, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας, Θωμάς Μπιμπλιάς και ο αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αργύρης Χατζημάρκος.
Να σημειωθεί πως η εν λόγω δράση θα πλαισιωθεί και με ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ, με προβολή αποσπασμάτων της ταινίας αλλά και εισηγήσεις/τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων αλλά και των ίδιων των μαθητών.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 05 Δεκ. 2019 - 17:37