Το χθες βάζει την "πινελιά" του για τις όμορφες Σέρρες του σήμερα

Στην πόλη των Σερρών οι τοίχοι δεν έχουν μόνο «αυτιά» αλλά «μιλάνε» κιόλας και μέσα από εικόνες «διηγούνται» ιστορίες από μια εποχή που έσβησε στο πέρασμα του χρόνου! Το όραμα του δημάρχου Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφη να μετατρέψει κάθε γκρίζα γωνιά της πόλης σε μια «ζωντανή» ιστορία από το παρελθόν, μορφοποιείται και χρωματίζεται από το πενάκι του σπουδαίου Σερραίου καλλιτέχνη Χριστόφορου Μελλίδη.

toixografia_mellidis_serres.jpg

Άχαρες, μουντές και ακαλαίσθητες επιφάνειες μετατρέπονται σε «πίνακες» ιστορίας αποκαλύπτοντας στιγμές ανθρώπων που έζησαν στην πόλη των Σερρών πριν από αρκετά χρόνια. Το κέρδος για την πόλη διπλό… Η αισθητική αναβάθμιση συνδυάζεται με την ιστορική αναδρομή. Μια όμορφη τοιχογραφία γίνεται αφορμή για να γνωρίσουμε πτυχές της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης μας και να πληροφορηθούμε τις συνήθειές τους.

Ο Χριστόφορος Μελλίδης «ανακαλεί» πρόσωπα και γειτονιές και τις «αντιπαραβάλει» μέσα από μια τοιχογραφία στον Σερραίο διαβάτη του σήμερα!

toixografia_mellidis_serres_2.jpg

Στόχος της δράσης, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σερρών, είναι μεγάλες επιφάνειες πολυκατοικιών από άσχημες προσόψεις να μετατραπούν σε καλαίσθητα σημεία ιστορικής γνώσης.

Σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Η προσπάθεια μας να ομορφαίνουμε τον τόπο μας συνεχίζεται!

toixografia_mellidis_serres_3.jpg

Ο Δήμος, σε συνεργασία και με την συμβολή του καταπληκτικού Σερραίου καλλιτέχνη Χριστόφορου Μελλίδη, δίνει ζωή σε γκρίζες γωνιές της πόλης μας και έτσι ζωντανεύουμε το παρελθόν...

Η πιλοτική αυτή δράση θα επεκταθεί σ όλη την πόλη καθώς και σε μεγάλες επιφάνειες πολυκατοικιών, που από άσχημες προσόψεις θα μετατραπούν σε καλαίσθητα σημεία ιστορικής γνώσης για το, αρχιτεκτονικά, υπέροχο χθες!

Η πόλη, τα κτίρια, οι γειτονιές, τα σύμβολα, οι χαρακτήρες, αποτυπώνονται όπως ήταν παλιά...για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να ξυπνούν οι θύμισες στους μεγαλύτερους...

Μια πόλη που έφυγε...μα είναι εδώ...»

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 15 Φεβ. 2020 - 23:32