Ο Ερντογάν, οι Σομαλοί, η Σιντική και η κουλτούρα του βιασμού

Κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες και «ημέτεροι» έπαιξαν άσχημο παιχνίδι στους κατοίκους της ακριτικής Σιντικής. Πρόσφατα άνοιξε η δήθεν «κλειστή» δομή του Κλειδίου Σερρών που θα λειτουργούσε δήθεν για 30 ημέρες. Μέχρι και ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών μας διαβεβαίωνε για τα παραπάνω. Το κοντινότερο χωριό στην δομή του Κλειδίου είναι το Νέο Πετρίτσι όπου άρχισαν να πυκνώνουν οι «επισκέψεις» των πρόσφατα παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών. Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να εισέλθουν με χρήση όπλων από τον Έβρο και τους απώθησε η Ελληνική Αστυνομία κι ο Στρατός. Εκεί όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε στον ηρωισμό των παλληκαριών μας που κατάφεραν να αποκρούσουν την εισβολή. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στα νησιά μας. Αυτοί που δεν μπόρεσαν να εισβάλουν από τον Έβρο το έπραξαν από τα νησιά. Από αρχές του έτους πάνω από 10.000 έχουν εισέλθει στα νησιά μας. Καθημερινά τους συγκεντρώνουν πλοία και τους φέρνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δομές μεταναστών. Συνεπώς οι «εισβολείς» του Έβρου κατάφεραν να εισέλθουν στην ενδοχώρα. Τελευταία πολλοί Σομαλοί έκαναν την εμφάνισή τους στο Νέο Πετρίτσι και στο Σιδηρόκαστρο και προκάλεσαν τις αντιδράσεις των κατοίκων, καθώς είναι αρκετοί οι «διαβασμένοι» που έχουν αντίληψη της επικινδυνότητας. Άραγε υπάρχει λόγος  ανησυχία από την ύπαρξη Σομαλών στην τοπική κοινωνία του Νέου Πετριτσίου ή άλλων περιοχών; Η απάντηση είναι απλή αρκεί να αναφερθούν κάποια στοιχεία γι αυτούς.

Στην Σομαλία επικρατεί η βία, η φτώχεια, η αναρχία, ο εμφύλιος πόλεμος και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης al-Shabab. Είναι μια χώρα εξαθλιωμένη και αποτελεί το ξηρότερο μέρος της αφρικανικής ηπείρου.  Είναι σε εμφύλιο πόλεμο από το 1980 (40 ολόκληρα χρόνια). Είναι έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης «al Itihaad al-islamiya (Ενότητα του Ισλάμ).  Οι Σομαλοί γεννιούνται με ένα καλάσνικοφ στην αγκαλιά και η ανθρώπινη ζωή αφαιρείται με τόση ευκολία που δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Οι νέοι στην Σομαλία υποβάλλονται σε dhagan (επιστροφή στον Πολιτισμό), που σημαίνει τήρηση της παραδοσιακής σομαλικής ζωής. Αυτό περιλαμβάνει θεραπεία μετατροπής ομοφυλοφίλων, ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων, εξαναγκαστικό γάμο σε μικρές ηλικίες και αυστηρές ισλαμικές διδακτικές. Όσοι Σομαλοί αποδειχθεί ότι δεν πιστεύουν στον Αλλάχ δέχονται απειλές, προπηλακισμούς και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο του θανάτου. Οι Σομαλοί μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον άκρατου μουσουλμανικού φονταμενταλισμού. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Σομαλοί έχουν τόσο βαθειά μέσα τους τις αξίες του Ισλάμ που δεν λογαριάζουν ούτε συγγένειες, σε όσους αποδειχθεί ότι το απαρνήθηκαν. Γι αυτούς αν κάποιος συγγενείς τους λοξοδρομήσει από τον δρόμο του Ισλάμ, η ζωή του γίνεται πραγματική κόλαση. Το Ισλάμ είναι συνυφασμένο με την εθνική ταυτότητα της Σομαλίας. Πολλές από τις νεότερες γενιές αποφάσισαν ότι θέλουν να διάγουν μια λιγότερο ευσεβή ζωή, όπως οι νέες γυναίκες που δεν θέλουν να φοράνε μαντήλα. Οι κοινότητές τους το βλέπουν αυτό ως ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Η Nuriya Benson, Σομαλο-Αυστραλή που εργάζεται ως μοντέλο με βάση το Σίδνεϊ και παρουσιάστρια του podcast “Waaq Nation”: «Οι γυναίκες δέχονται χαρακτηρισμούς ότι είναι πουτάνες. Δέχομαι διαδικτυακά απειλές για βιασμό. Θεωρούμαι ιδιοκτησία του Ισλάμ. Υπάρχουν απειλές από Σομαλούς σε όλο τον κόσμο. Μέσα από την κουλτούρα της σεμνότητας, ακολουθεί η κουλτούρα βιασμού: διδάχθηκα ότι είμαι υπεύθυνη για το βιασμό μου, επειδή δε φοράω χιτζάμπ».

Το 2011 επισκέφθηκε την Σομαλία ο Ερντογάν και έκτοτε επένδυσε εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια. Μπορεί οι Σομαλοί να είχαν εμφύλιο μεταξύ τους αλλά ο αέρας και τα λιμάνια του Μογκαντίσου εξυπηρετούσαν πλέον τα Τουρκικά συμφέροντα.  Ο κυριότερος ξένος αερομεταφορέας στην Σομαλία είναι οι Turkish Airlines με πολλές τακτικές πτήσεις για το Μογκαντίσου. Χιλιάδες Σομαλοί σπουδάζουν με Τουρκικές υποτροφίες στην Τουρκία. Δεκάδες τουρκικά σχολεία παρέχουν την Τουρκική Εκπαίδευση στα παιδιά των Σομαλών. Ο Ερντογάν έδωσε το όνομά του σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Μογκαντίσου και το 1/3 των ιατρών εκεί είναι Τούρκοι. Άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι της Σομαλίας επαίνεσαν επίσης την παρουσία της Τουρκίας στη χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σομαλίας δήλωσε: «Η Τουρκία ήρθε στη Σομαλία για πρώτη φορά το 2011, όταν κανείς δεν τόλμησε να πάει στη Σομαλία. Υπήρχε ξηρασία, υπήρχε πείνα, υπήρχαν τρομοκρατικές ενέργειες εκεί και όλοι παρέμεναν μακριά. Έτσι για εμάς, ως Σομαλοί, η Τουρκία βρίσκεται στην καρδιά μας λόγω της βοήθειας που παρέχουν σε περίοδο ανάγκης».

 Από το 2017 η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική βάση στη Σομαλία με δυναμική 10.000 ανδρών. Είναι η μεγαλύτερη ξένη βάση της Άγκυρας. Τα στρατεύματα της Σομαλίας διδάσκονται την τουρκική γλώσσα, ήθη και έθιμα. Ο  Σομαλός διοικητής της στρατιωτικής ακαδημίας στο Μογκαντίσου μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την εκπαίδευση που παρέχει η Τουρκία σε Σομαλούς: «Είναι εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο, δεν έχουμε ευλογηθεί με μια τέτοια ευκαιρία για τα τελευταία 27 χρόνια. Δεν πρόκειται απλώς για πρόγραμμα κατάρτισης. Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης υψηλής ποιότητας.»

Η αφορμή για την δημιουργία αυτής της βάσης ήταν ΔΗΘΕΝ να προστατεύσει τη Σομαλία από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Ωστόσο όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Σομαλία για τον Ερντογάν αποτελεί πηγή παραγωγής χιλιάδων αναλώσιμων/καλά εκπαιδευμένων δολοφόνων, τους οποίους θα τους χρησιμοποιούσε όταν και όπου εκείνος θα έκρινε. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι φήμες ότι Σομαλοί που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, λένε ότι έφτασαν στην Τουρκία αεροπορικώς με την Turkish Airlines και από εκεί με φουσκωτό σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Αυτοί είναι αδύνατον να ελεγχθούν από οποιαδήποτε Υπηρεσία τόσο για την ταυτότητά τους, όσο και για την αποστολή τους. Εμφανίζονται ως δήθεν «πρόσφυγες» που έχουν δικαίωμα ασύλου και εγκαθίστανται στην Ελλάδα με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων της Ελλάδας (νυν και πρώην).

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση γενναίες χρηματοδοτήσεις (25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ) για κάθε Δήμο που θα φιλοξενήσει παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς στα γεωγραφικά όρια ευθύνης του. Η διάβρωση της κάθε τοπικής κοινωνίας ξεκινά από τους τοπικούς άρχοντες (όταν δίνουν συγκατάθεση για δημιουργία δομής) και προχωρά στους πολίτες, οι οποίοι μετά από την επιβολή των Μνημονίων έχουν ανάγκη για εισόδημα και σπεύδουν να εργαστούν ως υπάλληλοι στις νεοδημιουργηθείσες δομές, έστω κι αν κινδυνεύει να καταστραφεί οι κοινωνικός ιστός του Δήμου. Παρατηρείται το φαινόμενο να βρίσκουν δουλειά στις δομές κατά προτεραιότητα οι συγγενείς και φίλοι των τοπικών αρχόντων, ακόμα κι αν οι τελευταίοι αρνούνται πεισματικά (για τα μάτια του κόσμου) την παραμονή της δομής στον τόπο τους.

Το επόμενο στάδιο της δημιουργίας δομής αλλοδαπών σε έναν τόπο είναι ο διχασμός  των κατοίκων της περιοχής. Από τη μία μεριά είναι αυτοί που υπεραμύνονται της πρότερης ποιότητας ζωής τους, που χαρακτηριζόταν από χαμηλή ή καθόλου προοπτική εγκληματικότητας και κινδύνων και από την άλλη είναι οι δήθεν «αλληλέγγυοι» που εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του ανθρωπισμού, του διεθνισμού και της άτακτης μίξης των πληθυσμών της γης. Σε αυτήν την κατάσταση όμως υπάρχουν τα προαναφερθέντα δεδομένα που είναι αδιαμφισβήτητα και οφείλουν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι μιας περιοχής να λαμβάνουν υπόψη. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης επιβάλει την προστασία των κατοίκων από αλλοδαπούς που δεν γνωρίζει κανείς ΠΟΙΟΙ είναι και ΠΟΙΑ είναι η αποστολή τους. Το σίγουρο όμως είναι ότι προέρχονται από χώρες (πχ Σομαλία) με την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ να είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ και δύνανται να την επιβάλουν, καθώς όλοι βρίσκονται σε παραγωγικές ηλικίες. Σε αυτές τις χώρες οι αξίες του Ισλάμ υπερισχύουν της ανθρώπινης ζωής. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πριν μερικές ημέρες είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι υποχρεωτικά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Άραγε πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι εφικτό αυτό ή ότι το εγχείρημα θα είναι αναίμακτο; Οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Σερρών χαιρέτησαν με ανακούφιση την αποδοχή δημιουργίας δομής στην τοποθεσία ΚΛΕΙΔΙ Σερρών από τον δήμαρχο Σιντικής και τους επικεφαλείς τριών Δημοτικών Παρατάξεων παρά τις πρόσφατες αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής. Άραγε αυτοί οι βουλευτές (Κωνστνατίνος Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου) θα ερχόταν να κατοικήσουν μαζί με τις οικογένειές τους στο Νέο Πετρίτσι Σερρών που δέχεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ επισκέψεις δεκάδων Σομαλών;

Αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις (κυβέρνηση) αλλά και εκείνοι που βάζουν «πλάτη» για την υλοποίησή τους (τοπικές αρχές) καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας. Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΝΗΘΩΣ υπερισχύει, καθώς διαθέτει χρήμα και τον έλεγχο των ΜΜΕ, μέσω των οποίων διεξάγεται προπαγάνδα με την συνδρομή επαγγελματιών επικοινωνιολόγων. Τρανό παράδειγμα η αδιαφορία από πλευράς κυβέρνησης για τις επανειλημμένες αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής για δημιουργία δομής. Η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Άραγε ποια τοπική κοινωνία θα δεχόταν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής της;  Το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του διεθνισμού και προσανατολισμένο στην αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης της Ελλάδας. Δεν είδαμε καμία επέμβαση Εισαγγελέα στη συνεχιζόμενη παράνομη εισροή αλλοδαπών από τα νησιά μας.

Για μια ακόμη φορά μετά την επιβολή των μνημονίων και την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας βιώνουμε την αυταρχικότητα του κράτους με την άσκηση επιζήμιων πολιτικών στο θέμα του εποικισμού της χώρας.  Οι Έλληνες για μια ακόμη φορά μείναμε ΜΟΝΟΙ. Το χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε. Οφείλουμε να αφήσουμε τον καναπέ και το πληκτρολόγιο και να δώσουμε αγώνα για το μέλλον που μας αξίζει.

Διότι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ!

 

 

 

 

 

 

 

 

                               

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 04 Μάιος. 2020 - 07:36