Αρ. Παπαφωτίου: «Η Πολιτεία των Ευχών δεν χωράει στην ασφυξία της πλατείας Ελευθερίας»

Την άποψη ότι η «Πολιτεία των Ευχών» είναι θεσμός που δεν χωράει στην «ασφυξία» της πλατείας Ελευθερίας εξέφρασε η επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων» κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, τοποθετούμενη για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών. Η κ. Παπαφωτίου έκανε λόγο για απαξίωση και υποβάθμιση του κεντρικού πάρκου της πόλης και της «Πολιτείας των Ευχών» αλλά και συρρίκνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο χώρο γύρω από την πλατεία Ελευθερίας.

Συντάχθηκε, ωστόσο, με την αύξηση του στολισμού αλλά και την επέκταση των εκδηλώσεων. Η τοποθέτηση της κ. Παπαφωτίου έχει ως εξής:

«κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε κύριοι συνάδελφοι

--Φτάσαμε 30 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την στιγμή που όλες οι πόλεις άρχισαν να στολίζονται εμείς είμαστε θεοσκότεινοι όχι μόνο στην κυριολεξία αλλά και στις πληροφορίες για το Πρόγραμμα εκδηλώσεων και την χωροθέτησή τους.

--Ο Διαγωνισμός των 70 χιλ ευρώ που ψηφίσαμε πριν λίγο εδώ για την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, γνωρίζετε οτι ήρθε και ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ και κυρίως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ στο ΔΣ της ΚΕΔΗΣ και θα μπορούσε να ακυρωθεί με την μορφή που τον φέρατε.
Σας λέω οτι χαίρομαι που επιτελώντας τον θεσμικό μου ρόλο, συνετέλεσα με τις παρεμβάσεις μου στην διασφάλιση τελικά της νομιμότητας αυτού του Διαγωνισμού. Τον αποσύρατε, τον διορθώσατε και μας τον ξαναφέρατε. ΑΛΛΑ έτσι έπρεπε να γίνει; Τώρα χρεώνεστε εκτός από προχειρότητα και τις επιπλέον καθυστερήσεις.

--Φυσικά και έχουμε όλοι ανοχή απέναντι στη νέα Δημοτική Αρχη. Φυσικά και κατανοούμε οτι όλα δεν μπορούν να γίνουν αμέσως. Αλλά τις ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΣΕΙΣ τις κάνετε κ. Δήμαρχε. ΕΣΕΙΣ διαβεβαιώνετε για την ετοιμότητά σας και δημιουργείτε προσδοκίες. Τελικά αβάσιμες.

Επί του θέματος.
--Από τις 4+ ώρες συνεδρίασης την Δευτέρα στο ΔΣ της ΚΕΔΗΣ, θέλω να σας ενημερώσω οτι τις 2 ώρες τις ξοδέψαμε για να προσπαθήσουμε να πληροφορηθούμε ΤΙ Προγραμματίζετε για φέτος και ΠΟΥ θα γίνει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ των ΕΥΧΩΝ.

Το συμπέρασμα ήταν οτι ΔΕΝ ξέρετε ακόμη κι οτι δεν έχετε Πρόγραμμα. Εαν είχατε θα το κρύβατε από τα θεσμικά όργανα; !
Κι αυτά, μόλις χθες.
--Φυσικά, θα κάνετε αυτό που αποφασίσατε και θα αναλάβετε την ευθύνη. Εγώ θα περιοριστώ μόνο σε κάποιες παρατηρήσεις επ΄ αυτού.

1). Είχατε όλο τον χρόνο να κινηθείτε εγκαίρως για να κάνετε τους Διαγωνισμούς και να αξιοποιήσετε με άνεση τα κονδύλια των 125 χιλ ευρώ που σας άφησε η Δημαρχία Αγγελίδη.

2) Είχατε όλο τον χρόνο να διαβάσετε σωστά τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και να συντάξετε ορθά τους Διαγωνισμούς ώστε να μην θέσετε από επιπολαιότητα σε κίνδυνο την αξιοποίηση των χρημάτων με τις καθυστερήσεις που προκαλείτε.

3) ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ με διάσπαση της πυρήνα της δεν γίνεται.

4) ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ χωρίς χώρο να αναπτυχθούν οι κεντρικές της δράσεις, και πάλι δεν γίνεται.

5). Πουθενά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά δεν αναπτύσσονται στις Πλατείες των πόλεων αλλά στα Κεντρικά τους Πάρκα (δείτε την κοντινή μας Δράμα, δείτε και τα Τρίκαλα). Η ασφυξία δεν βοηθάει.

6). Η μεταφορά ΜΟΝΟ της εξέδρας των συναυλιών στην Πλατεία Ελευθερίας και η αποκοπή της από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ θα φέρει ΑΝΑΠΤΥΞΗ ούτε και κόσμο.
Σκεφτείτε την ΣΕΡΡΕΞΠΟ να έχει στο στρατόπεδο την Εκθεση, και την Πάολα να τραγουδάει στο Διοικητήριο. Θα βάλετε ταφόπλακα σε έναν θεσμό 7 χρόνων που στήθηκε με κόπο και χρήματα των Σερραίων και έχει την χωροθέτηση αλλά και την προοπτική, αναβαθμιζόμενος να γίνει εργαλείο εμπορικής και τουριστικής ωφέλειας για τον Δήμο μας.

7). Η τελευταία ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπει επέκταση της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στους πεζόδρομους ως και την Πλατεία Ελευθερίας, με παράλληλες δράσεις και στολισμούς. Βάλτε μία δεύτερη μικρή σκηνή στην Πλατεία και ενισχύστε τις εγκαταστάσεις στο Κεντρικό Πάρκο.

Δεν φταίει το μέρος. Αν έφταιγε, θα του κάναμε έναν εξορκισμό και θα το τελειώναμε το θέμα. Φταίει ο τρόπος μας και η έλλειψη οράματος και σχεδιασμού. Αλλες πόλεις θα παρακαλούσαν να έχουν Κεντρικό Πάρκο τόσων στρεμμάτων με υποδομές, σε 150 μέτρα απόσταση από το Διοικητήριο και τους Πεζόδρομους.

8). Συμφωνούμε με την αύξηση του στολισμού της πόλης. Συμφωνούμε με τις γιορτινές εκδηλώσεις, συμφωνούμε με το άπλωμα της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, θα πρόσθετα και στις συνοικίες (γιατί όχι), συμφωνούμε με την ενίσχυση του θεσμού σε εξοπλισμό και δρώμενα, και θα βοηθήσουμε και θα εργαστούμε μαζί σας σ’ αυτό.

ΟΜΩΣ, δεν θα μας βρείτε στην ίδια όχθη στις προσπάθειές σας να απαξιώσετε και να υποβαθμίσετε το Κεντρικό Πάρκο και την χωροθετημένη εκεί ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, και να συρρικνώσετε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χώρο γύρω από την Πλατεία. Δεν θα βοηθήσουμε έτσι ούτε το εμπόριο, ούτε την πόλη».

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 22 Νοε. 2019 - 08:05