Και να σου πω και κάτι άλλο, και να ‘παιρνες 2000 ευρώ έτσι ώστε, …θα τα σπατάλαγες! Άρα ας μη το πάμε εκεί τη συζήτηση! Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός!

«Ο μπούσουλας αλίμονο, εχάθη!» Αυτοί που χθες, σαν «αριστεροί», διαμαρτύρονταν για έλλειψη κωλόχαρτου, πρωτοστατώντας στις καταλήψεις ακόμα και δημοτικών σχολείων, χτίζοντας πολιτικές καριέρες, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, όντας νεοφιλελέδες κατηγορούν τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που, με το κλείσιμο σχολικών μονάδων και πορείες εθνικής διαμαρτυρίας, διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην ξεφτίλα συμφωνία των Πρεσπών.

Όσοι πορεύονται σφιχταγκαλιασμένοι με την ακραία δεξιά του συριζα-Καμμένου, φορτώνοντας τους Έλληνες με εκατοντάδα και βάλε δισεκατομμυρίων χρέος και ένα αριστερό μνημόνιο, όσοι με δεκανίκι την ακροδεξιά έστησαν διαδικασίες παρωδίας στη Βουλή τύπου Novartis, όσοι τέλος, χωρίς τη γνώμη του ελληνικού λαού συμφώνησαν το ξεπούλημα της Ελληνικής Ιστορίας ασχημονούν, προς το παρόν, λεκτικά μόνο ενάντια σε μαθητές που, με ήθος και πρακτικές αλλιώτικες από τις χθεσινές δικές τους (ποιος δεν θυμάται τις εκτεταμένες καταστροφές στα σχολικά κτήρια και το κλέψιμο του εξοπλισμού τους;) υπόσχονται σήμερα στον διευθυντή του σχολείου τους «σεβασμό στο χώρο και στη μαθητική τους ταυτότητα», κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.

Για τα ακραία και, ενδεχομένως προβοκατόρικα συνθήματα που ακούστηκαν στις πορείες, την ευθύνη δεν την έχουν τα νιάτα αλλά αυτοί που τα απογοήτευσαν, αυτοί που περιφρονώντας επιδεκτικά τη λαϊκή θέληση πήραν την κυβέρνηση και καταχρώνται την εξουσία, αυτοί που ως γνήσιοι πια μερκελοτσολιάδες συνθηκολόγησαν με τους δανειστές, αυτοί που εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό μετατρέποντας το περήφανο ΟΧΙ του σε ΝΑΙ κομματικής δουλοπρέπειας.

Πώς να καταλάβει ο εσμός των χθεσινών καταληψιών και μπαχαλάκηδων  ότι, οι νέοι που διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της ιστορίας του τόπου τους είναι Έλληνες πολίτες με δικαίωμα εκλογής κυβερνητών, είναι η ζώσα ορμή της Ελλάδος στο αύριο, είναι η μοναδική ελπίδα του γένους των Ελλήνων και, τέλος πάντων,  Όλγα Γεροβασίλη, τα νιάτα που στους δρόμους τραγουδούν τον Εθνικό Υμνο  κρατώντας τη γαλανόλευκη σημαία, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που γράφουν ιστορία και, όσο κάποιοι να πασχίζουν, δεν θα τους κάνουν ποτέ μακεντόνσκι!

Σε μια χώρα που, προς το παρόν «ο ψεύτης είδωλο είν’ εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγα / η Αλήθεια τόπο να σταθή μια σπιθαμή δε θάβρει» υπάρχει ελπίδα, όταν τα νιάτα, δύναμη εξ ορισμού αντισυστημική, πρωτοστατούν στην υποστήριξη των εθνικών δικαίων! Όσο και να προσπαθεί ο υπουργός Γαβρόγλου να καταστρέψει την ελληνική παιδεία, ο Γαβρόγλου που ψέλλισε μια μπούρδα προσβάλωντας τη μνήμη του Παύλου Φύσα, υπάρχει ελπίδα στο γένος των Ελλήνων όταν τα νιάτα του, από την Ηράκλεια Σερρών, γράφουν  στον διευθυντή της σχολικής τους μονάδας: συμμετέχουμε στις μαθητικές κινητοποιήσεις για «να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει "29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών"»!

Ρολάρει η μνήμη στο χθες και, στις επιστολές του Κοτζιά, με τις οποίες  ζητούσε ιδέες και προτάσεις! για το Μακεδονικό από τον «αξιότιμο κύριο πρόεδρο» Μιχαλολιάκο, όταν ακούς στελέχη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μιλούν απαξιωτικά για τις μαθητικές κινητοποιήσεις ξεστομίζοντας κάτι βλακείες για «αυγά του φιδιού».

«Κούφιοι και οκνοί οι δημοκόποι Κλέωνες και <οι> λογοκόποι Ζωίλοι» νομίζουν πως η «Ελληνίδα γη έχει ραγιάδες πρόθυμους, σκυφτούς για το χαράτσι», γιαυτό και όταν απεργούσαν οι δημοσιογράφοι, σαν λαομίσητος ηγέτης, σαν κλέφτης και σαν κυνηγημένος, έσκασε μύτη στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας και, σε μια αυθόρμητα «στημένη» συνάντηση, μίλησε από στήθους αφήνοντας με τον κυνισμό του άναυδη την  στρατευμένη ομήγυρη. «Έπαιξε στον άνεμο τη γλώσσα του» και ξεφούρνισε το απίστευτο: «…Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες»(!), είπε σε μια πυρόπληκτη γυναίκα, σύμβολο όλων των γυναικών που έχασαν μες τη φωτιά τους δικούς τους ανθρώπους και τα σπίτια τους από κυβερνητική ανικανότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν δεν πιστεύει πως, ως πρωθυπουργός, έχει το ακαταλόγιστο, φάνηκε συνεπής στην κυβερνητική του γραμμή «άλλα νομοθετούμε, άλλα διακηρύττουμε, άλλα λέμε ότι πιστεύουμε» αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μόλις χθες ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων μέτρων ανακούφισης των πυρόπληκτων στο Μάτι και την καταβολή βοηθήματος ύψους 5.000 ευρώ στους πληγέντες, καθώς και καταβολή έκτακτου βοηθήματος ίσο με δύο συντάξεις στους πυρόπληκτους του ΕΦΚΑ στα πλαίσια του κυβερνητικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης!!

Η κυνικότητα και θρασύτητα της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα «θα τα σπατάλαγες» έχει, κατ’ αρχάς, ως μόνο προηγούμενο τη δήλωση Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», ενώ αποκαλύπτει πως, χωρίς τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων, το πραγματικό πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι απελπιστικά λίγο και τραγικό!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 07 Δεκ. 2018 - 18:19