Μαθητές της ΣΤ~ τάξης του 19ου Δημ. Σχολείου Σερρών στην ``ΠΡΟΟΔΟ’’

Τα παιδιά του 19ου Δ.Σ. Σερρών ενημερώνονται για τη διαδικασία έκδοσης της ``Π’’.

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ``Προόδου’’ είχαν προ ημερών  τα αγόρια και  τα κορίτσια της ΣΤ~ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.
Τα παιδιά συνόδευαν οι δασκάλες Μαρία Γκουτουλούδη και Φωτεινή Κουτσούμπα. 
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τα παιδιά ενημερώθηκαν για την σύγχρονη τεχνολογία έκδοσης της ``Προόδου’’ (ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτύπωση offset).
Επίσης, ενημερώθηκαν για την έκδοση της ``Π’’ με την μέθοδο της στοιχειοθεσίας μέχρι το 1973 και στην επόμενη τεχνολογία της λινοτυπίας μέχρι το Φεβρουάριο του 1992.
Ιδιαίτερα για την σύγχρονη τεχνολογία ενημερώθηκαν για όλες τις φάσεις παραγωγής κειμένων, ηλεκτρονικό στήσιμο των σελίδων, το μοντάζ, την εμφάνιση του τσίγκου, την αυτόματη εκτύπωση και δίπλωμα των φύλλων.
Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν ξύλινα κεφαλαία γράμματα για τίτλους της δεκαετίας 1930-1940, αλλά και μικρά μεταλλικά γράμματα της στοιχειοθεσίας.
Τα παιδιά διατύπωσαν πολλά ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν όλα. Ακόμη, παραδώσαμε σε μεγάλο μέγεθος την πρώτη σελίδα της ``Π’’, σε φωτοτυπία, του πρώτου φύλου της, υπό ημερομηνία Κυριακή 30 Ιουνίου 1929.
Τα παιδιά της ΣΤ~ τάξης του 19ου Δ.Σ. Σερρών ζήτησαν ορισμένες τεχνικές πληροφορίες, για την υπό έκδοση σχολική εφημερίδα τους και, παράλληλα, μας ευχαρίστησαν για την ξενάγηση.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Νοε. 2019 - 11:53