Το rebranding του «Γαζωρίτη» γέννησε την «Οινογαία»

Έχοντας στο ενεργητικό του κρασιά με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία το οινοποιείο «Γαζωρίτης» έχει κατορθώσει από το 1955 μέχρι σήμερα να «ωριμάσει» σε όλα τα επίπεδα, διατηρώντας και αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που το έχουν καθιερώσει στις προτιμήσεις των φίλων του καλού οίνου.

Φέτος με σκοπό την καλύτερη τοποθέτηση των κρασιών του στη διεθνή αγορά αποφασίσθηκε η καθιέρωση νέου διακριτικού τίτλου και έτσι εγένετο η «Οινογαία»(Oinogea).

Το οινοποιείο που δημιούργησαν οι αδελφοί Γιάννης και Σωτήρης Μπούλιος μαζί με τον Χρήστο Θολούλη παραμένει προσηλωμένο στην αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση της περιοχής.

Η αρχαία πόλη του Γαζώρου, η οποία ιδρύθηκε το 700 π.Χ. από του Ηδωνούς, έχει παράδοση στην αμπελουργία και στην οινοποίηση, όπως φαίνεται και από ενεπίγραφη στήλη (158 μ.Χ.) που βρέθηκε  στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στον Γάζωρο, όπου υπάρχουν, επίσης, ευρήματα του ναού της Αρτέμιδος της Γαζωρίτιδας.

Η παράδοση  και η γνώση των οικογενειών των ιδρυτών του οινοποιείου από το 1955 στην αμπελουργία μεταδόθηκε και εξελίχθηκε στην πορεία του χρόνου και σήμερα παντρεύεται με την σύγχρονη τεχνολογία και δίνει ως αποτέλεσμα την δημιουργία εξαιρετικών οίνων. Η αγάπη για το κρασί, η μεθοδική εργασία, η προσήλωση και οι επενδύσεις σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα καθώς και η συνεχής αναζήτηση για την τελειότητα, δημιούργησε τα κρασιά που ήδη μπορείτε να δοκιμάσετε αλλά δεσμεύεται για την παραγωγή νέων εκλεκτών οίνων στο μέλλον.

Ο αμπελώνας του οινοποιείου Οινογέα αποτελείται από επιλεγμένα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων. Τα ελαφρά χαλικώδη εδάφη φιλοξενούν κλήματα διεθνών και εγχώριων ποικιλιών τα οποία διαμορφώνονται σε διπλό κορδόνι Royat και κλαδεύονται αυστηρά με σκοπό την διατήρηση της ισορροπίας βλάστησης και φορτίου και την απόδοση σταφυλιών με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Η σύσταση του εδάφους σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής που χαρακτηρίζεται από θερμές καλοκαιρινές μέρες και δροσερές νύχτες συντελούν στην δημιουργία οίνων υψηλής ποιότητας

Η ευρεία γκάμα κρασιών που παράγονται από την «Οινογαία» καλύπτουν όλες τις οινολογικές προτιμήσεις. Γνωρίστε τα κόκκινα κρασιά «Isari Red Oak», «Isari Red», τους λευκούς οίνους «Μαλαγουζιά», «Isari Dry White», το ροζέ «Isari Rose» και τον εξαιρετικό ερυθρό οίνο «Μέλαγνκας Δρυός».

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 20 Οκτ. 2019 - 20:46