Στα πλαίσια των ανά 15θήμερο αναβάσεων Εξόρμηση στον Λαϊλιά διοργάνωσε η Ορειβατική Λέσχη Σερρών

Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου τρ.έ., με αφετηρία τη γέφυρα του Τσέλιου, 25 μέλη και φίλοι της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών, με αρχηγό τον εκ των ιδρυτών της Λέσχης κ. Γεώργιο Γ. Κράια, αναχώρησαν σε δύο γκρουπ, με οχήματα για την Ορεινή  και τον Λαϊλιά.

Στην αποστολή συμμετείχαν και επτά μέλη του Φυσιολατρικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου.

Σχεδόν το 50% του συνόλου των ορειβατών, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες, άρχισε την ανάβαση από την Ορεινή, με τελικό προορισμό την κορυφή  Προφήτης Ηλίας του Λαϊλιά (υψόμ. 1849 μ.).

Ύστερα από πορεία τεσσάρων ωρών οι συμμετέχοντες έφθασαν στην κορυφή του βουνού μας, όπου τους ανέμεναν τα άλλα μέλη της αποστολής, τα οποία είχαν αρχίσει την ανάβαση από το καταφύγιο ``Χρήστος Καραμπουρούνης’’ του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, (υψ. 1500 μ.).

Μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, το σύνολο των 32 ορειβατών και ορειβατισσών άρχισε την κατάβαση προς το καταφύγιο.

Να σημειωθεί ότι στην κορυφή του Λαϊλιά επικρατούσαν άριστες καιρικές συνθήκες, έντονη ηλιοφάνεια και σχεδόν πλήρης άπνοια ανέμου.

Χιόνια υπήρχαν, και αυτά σε περιορισμένο ύψος, μόνο στη δυτική δασοσκεπή πλευρά του βουνού μας.

Στον έξω χώρο του καταφυγίου, κόπηκε η βασιλόπιτα της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών, από τον αρχηγό της αποστολής Γιώργο Γ. Κράια, ο οποίος αφού απηύθυνε ευχές για καλή χρονιά και επιτυχημένες ορειβατικές εξορμήσεις, μίλησε συνοπτικά για τις δραστηριότητες της Λέσχης.

Παράλληλα, παρακίνησε τους γονείς να παίρνουν και τα παιδιά τους στις εξορμήσεις της Λέσχης, κυρίως σ’ αυτές μικρής δυσκολίας, «ώστε σιγά – σιγά να ανανεώνεται το έμψυχο υλικό μας».

Το τυχερό νόμισμα βρήκε ο κ. Σίμος Τενεκετζής, καθηγητής μαθηματικός, μέλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Σερρών. Έλαβε χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε εκείνη τη στιγμή, ενώ το ποσό αυτό θα ενσωματωθεί με πρόσθετο δώρο που θα λάβει από κατάστημα αθλητικών ειδών της πόλης μας.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 22 Ιαν. 2020 - 13:38