Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών: Απαραίτητη η ίδρυση οργανικών θέσεων νέων ειδικοτήτων στο δημοτικό σχολείο

Να προχωρήσει η ίδρυση οργανικών θέσεων για τις νέες ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητάει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παππάς». Ο σύλλογος εκφράζει βαθιά ανησυχία για το ενδεχόμενο διορισμών με βάση τα υπάρχοντα οργανικά κενά και όχι σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών των προηγούμενων ετών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 15-01-20 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και  ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Μετά την ανακοίνωση των προκηρύξεων μόνιμων διορισμών στην γενική Αγωγή, που αποτελεί την μοναδική ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των χιλιάδων κενών στα σχολεία την τελευταία δεκαετία, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει ακόμη προβεί στην ίδρυση οργανικών θέσεων για τις νέες ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανησυχούμε βαθιά, καθώς στην περίπτωση που οι διορισμοί στις παραπάνω ειδικότητες γίνουν με βάση τα υπάρχοντα οργανικά κενά και όχι αναλογικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών των προηγούμενων χρόνων, τότε αυτοί θα είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και δεν θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Σχολικών Μονάδων.

Θεωρούμε ότι η μη ίδρυση οργανικών θέσεων στις νέες ειδικότητες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο συνεπακόλουθος περιορισμένος αριθμός μόνιμων διορισμών σε αυτούς τους κλάδους, αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή αλλοίωση του χάρτη των προσλήψεων αναπληρωτών. Συνιστά επίσης, μια σαφώς διακριτική και άνιση μεταχείριση εις βάρος συγκεκριμένων κλάδων εκπαιδευτικών.

Για την όσο κατά το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των πραγματικών αναγκών, ζητούμε η κατανομή των διορισμών να ακολουθεί τη δίκαιη αναλογία των διαφόρων κλάδων στις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο θα κρατήσει την σωστή στάση, ώστε να ικανοποιήσει τις πολύπλευρες ανάγκες των μαθητών μας, όσο και το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών στη μόνιμη εργασία.

Θεωρούμε συνεπώς απαραίτητη την ίδρυση οργανικών θέσεων για τις νέες ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με βάση τις πραγματικές ανάγκες, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

                                                  Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος                                                                                Η Γενική Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                    Ρατκίδου Φωτεινή»

                                                                                                     

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 23 Ιαν. 2020 - 14:24