Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στη Γαλλία – “Γιγάντιο” νέφος- Εκκένωση περιοχής (video)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό πολύ σοβαρό και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά, καθώς «ένα γιγάντιο σύννεφο καπνού καλύπτει την περιοχή», όπου ζουν περίπου 500.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον νομάρχη της Νορμανδίας Πιερ- Αντρέ Ντιράν, έχει εκκενωθεί η περιοχή σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη εναντίον της φωτιάς και υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο Σηκουάνας λόγω της υπερχείλισης των λεκανών κατακράτησης», δήλωσε στον Τύπο ο νομάρχης της Νορμανδίας Πιέρ-Αντρέ Ντιράν. Ο Σηκουάνας, ένας από τους κύριους ποταμούς της Γαλλίας, διαρρέει το Παρίσι και στη συνέχεια τη Ρουέν, ενώ εκβάλλει στη Μάγχη στο ύψος του λιμανιού της Χάβρης.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που μας ωθούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει κίνδυνος από τον καπνό».

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol της Ρουέν, στο οποίο παράγονται πρόσθετα λιπαντικών, περίπου στις 02:40 τοπική ώρα (03:40 ώρα Ελλάδας) και έχει χαρακτηριστεί «πολύ επικίνδυνη» από τις αρχές.

Περίπου 130 πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος