Αντιφασιστική κινητοποίηση στην Παλλήνη

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση με αντιφασιστικό χαρακτήρα στην Παλλήνη και αφετηρία τον αντίστοιχο σταθμό του μετρό.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές: “Είναι μάλλον η στιγμή που πρέπει να μιλήσουμε για ζητήματα που το 2018 θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Δε θέλουμε τις φασιστικές συμμορίες στις γειτονιές μας. Οι φασίστες αποθρασύνονται όταν νιώθουν ότι το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα τους ευνοεί. Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν με αφετηρία την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είναι υπερβολικά ανησυχητικά και επικίνδυνα.

«Διμοιρίες» μαθητών να φωνάζουν ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, ντόπιοι ακροδεξιοί να γυροφέρνουν έξω από τα σχολεία και τα πιο χυδαία πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και των ΜΜΕ να στάζουν εθνικιστικό δηλητήριο. Οι ΝΑΖΙ να επιστρέφουν την επέτειο του πολέμου εναντίον τους”.

Αντιφασιστική κινητοποίηση στην ΠαλλήνηΤέλος, σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης, επισημαίνουν πως: “Οι φασίστες είναι υπερασπιστές των αντιλαϊκών πολιτικών είναι άμεσα και έμμεσα τσιράκια των αφεντικών. Δε θέλουν να απεργείς, να ζητάς τα δεδουλευμένα σου ή τα ένσημά σου, δε θέλουν να υπερασπίζεσαι δημόσιους χώρους, ένα πάρκο ή μια παιδική χαρά, δε αντέχουν να μιλάς για παιδεία, υγεία, πολιτισμό.

Μην νομίζεις ότι είναι μακριά, μην προσπαθείς να βγάλεις άκρη μαζί τους, κάνε τους στην άκρη. Χρειαζόμαστε μαζικό, δυναμικό και θαρραλέο αντιφασιστικό κίνημα που να υπερασπίζεται τις γειτονιές μας και τους αγώνες μας. Είναι ανάγκη να καταδικάσουμε τις φωνές που τελικά τους ενθαρρύνουν, να κόψουμε τα χέρια που τους θρέφουν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος