Δέκα εμπλέκονται στο κύκλωμα πλαστών γνωματεύσεων–Συνεχίζονται οι ανακρίσεις στη Σάμο

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους  αφέθηκε  η νοσηλεύτρια  που είχε οδηγηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση των ψευδών γνωματεύσεων που δίνονταν σε μετανάστες προκειμένου να  ενταχθούν στις ευάλωτες ομάδες και να ταξιδέψουν στην Ενδοχώρα το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης  της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, απαγόρευση της εξόδου από την χώρα, εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό τμήμα και  χρηματική εγγύηση 2000 ευρώ που πρέπει να καταβληθεί ως τις 5 Αυγούστου.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε  και ο μετανάστης που είχε οδηγηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση των πλαστών γνωματεύσεων. Συγκεκριμένα πρόκειται για Παλαιστίνιο που είχε στην κατοχή του μία από τις συγκεκριμένες γνωματεύσεις . Επίσης του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η υποχρεωτική εμφάνιση κάθε 5 και 20 του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.

Τέλος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο διερμηνέας στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο χειρουργός  του ΚΥΤ που κρατείται στην Αστυνομία, στις 3 το μεσημέρι ο άλλος νοσηλευτής που υπηρετεί στο ΚΥΤ  επίσης και τέλος στις 4 το απόγευμα θα απολογηθεί ο νευρολόγος του νοσοκομείου Σάμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι άλλοι  τέσσερις γιατροί που φέρονταν να εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από  εχθές μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σημειώσεις με ονόματα αλλοδαπών στους οποίους χορηγήθηκαν ιατρικές γνωματεύσεις και τα αναλογούντα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν από αυτούς, παραπεμπτικά καθώς και αντικείμενα που είχαν υπεξαιρεθεί από τοπική Υπηρεσία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μέλος του κυκλώματος, εκμεταλλευόμενο τη θέση του, διέθετε σε αλλοδαπούς κατ’ εξακολούθηση, φαρμακευτικά σκευάσματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κατ’ εξακολούθηση, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαίρεσης και της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Σημειώνεται ότι τέσσερις από τους συλληφθέντες δρούσαν εκτός πεδίου της εγκληματικής ομάδας και δεν πρόεκυψε να είχαν γνώση των πρακτικών χρηματισμού της.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος