Δράμα: Πρόβλημα στατικότητας στην γέφυρα Παρανεστίου

Array

Ώρες αγωνίας περνούν τα τελευταία 24ωρα, οι κάτοικοι του δήμου Παρανεστίου Δράμας. Στη γέφυρα του ποταμού Νέστου, στην έδρα της περιοχής, έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στατικότητας και είναι έντονη η ανησυχία για την καταλληλότητά της.

Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα, μετά από έκτακτες συσκέψεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας του τόπου, αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης από το σημείο φορτίων μεγαλύτερων των 10 τόνων ενώ το όριο ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων έχει πέσει στα 10χλμ την ώρα.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960. Αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού Δράμας – Ξάνθης και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων και εργαζόμενων. Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν το 2003. Έκτοτε η δημοτική αρχή με έγγραφά της τόσο στην περιφέρεια Δράμας που έχει την αρμοδιότητα, όσο και στα υπουργεία ευθύνης επέμενε πως κάτι πρέπει να γίνει. Εργασίες υποστήλωσης που επρόκειτο να γίνουν καθυστερούν αλλά δεν θα δώσουν και οριστική λύση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούλιο σε σύσκεψη στην περιφέρεια ΑΜΘ αποφασίστηκε να διατεθούν άμεσα 200.000 ευρώ για εργασίες υποστήλωσης. Είχε γίνει λόγος επίσης για κατασκευή μίας νέας γέφυρας σε κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα.

Σήμερα το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Δράμας για επανεκτίμηση της κατάστασης αποφασίστηκε να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων, άνω των δύο τόνων από το σημείο. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι επαφές για τη δημιουργία πλωτής γέφυρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Τ. Κρητικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος