Η “Σοφία” άφησε πίσω της μία νεκρή και πολλά προβλήματα- Αγνοούνται δύο άτομα (video)

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έφερε η κακοκαιρία «Σοφία». Μια γυναίκα που έχασε τη ζωή της και δύο αγνοούμενοι, αποτελούν σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θύματα της κακοκαιρίας στην Κερατέα.

Λόγω του χιονιού και του παγετού, αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας.

Επί ποδός εξακολουθούν να βρίσκονται οι αρχές με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι σε αποκλεισμένα ορεινά χωριά, κατά κύριο λόγο στη Φθιώτιδα και τη Βόρεια Εύβοια, ενώ η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δεκάδες άτομα σε όλη τη χώρα.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν από το πρωί οι περισσότερες περιοχές στη χερσόνησο Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Δώδεκα άτομα που επέβαιναν σε τρία τζιπ και είχαν παγιδευτεί σε αδιέξοδο στις ανατολικές πλαγιές του Χορτιάτη απεγκλωβίστηκαν χάρη στις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το πρωί περιοχές των Περιφερειών Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Στην Αττική, κλειστές είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι το Πανόραμα, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους.

Κανονικά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στις πτήσεις ο παγετός. Με αεροπλάνο της Aegean επέστρεψαν οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες από την Τιμισοάρα.

Στις 16.58 έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι 89 επιβάτες με πτήση που ναύλωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών,έπειτα από συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία Aegean, σύμφωνα με ενημέρωση από την αεροπορική εταιρεία.

Οι υπόλοιποι επιβάτες της Ryanair μεταφέρθηκαν με πούλμαν από την Τιμισοάρα στη Θεσσαλονίκη.

“Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά και οι ανάγκες των πολιτών, στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ.Σπίρτζης,ενώ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για να διερευνηθεί αν τηρήθηκαν από την Ryanair οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν στη μέριμνα που έπρεπε να είχε ληφθεί για τη φροντίδα των επιβατών.

ΤΡAΙΝΟΣΕ: Αναστολή δρομολογίων

Αναστολή δρομολογίων και καθυστερήσεις λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας καταγράφονται και στις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας.

Με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως αναστέλλεται η κυκλοφορία των δρομολογίων 886- 887 μεταξύ Παλαιοφαρσάλου και Καλαμπάκας λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Επιπλέον, λόγω καθυστερήσεων αναστέλλεται το δρομολόγιο με αριθμό 2575 στη γραμμή Βόλος – Λάρισα.

Το δρομολόγιο με αριθμό 2576 Λάρισα – Βόλος θα εκτελεστεί με λεωφορείο. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Ορμένιο με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 00:40.

Ακόμη, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το δρομολόγιο 2599 από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση Παλαιοφάρσαλο και 40 επιβάτες ακινητοποιήθηκε στους Νέους Πόρους λόγω μηχανικής βλάβης και δρομολογείται μηχανή εφεδρείας από Λάρισα.

H κακοκαιρία “Σοφία” υποχωρεί, ενώ νέο ψυχρότερο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» αναμένεται από τη Δευτέρα με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος