Κορονοϊός: Πέντε συνολικά θάνατοι από χθες- Σε σοβαρή κατάσταση 29χρονοι γιατροί στη Λάρισα (video)

Άλλοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αιρθμό στους 221.  Πρόκειται για 91χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η ηλικιωμένη έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Μια ακόμη ηλικιωμένη, 88 ετών κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ.

Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση τα κρούσματα ανέρχονται σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως τρεις ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν. Πρόκειται για 87χρονο από τη Χαλκιδική, 82χρονο από τη Θεσσαλονίκη και 70χρονο από την Πιερία.

Ο πρώτος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ο δεύτερος και ο τρίτος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Σε καραντίνα επτά ημερών ο οίκος ευγηρίας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, η εστία μόλυνσης προκλήθηκε από εργαζόμενο που βρέθηκε θετικός ενώ η ιχνηλάτηση φτανει μέχρι συναυλία στην Χαλκιδική.

Οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας, ζητούν, ο υποχρεωτικός μοριακός έλεγχος των εργαζομένων όταν επιστρέφουν από τις άδειες, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Εργασίας, να γίνεται δωρεάν.

‘Αρθηκε την ίδια ώρα, το μέτρο της καραντίνας που επιβλήθηκε λόγω κρούσματος σε ξενοδοχείο στη Σίνδο, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Αποσωληνώθηκε η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός- 29χρονοι γιατροί σε βαριά κατάσταση

Στη Λάρισα, παραμένουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 4 περιστατικά κορονοϊού, ενώ αποσωληνώθηκε η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός. Ωστόσο, άλλα 15 άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, μεταξύ αυτών και δύο γιατροί του ΕΣΥ, που σε ηλικία 29 ετών παρουσιάζουν πολύ βαριά συμπτώματα.

Σε τεστ υποβάλλονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς συνάδελφος τους βρέθηκε θετικός. Τριάντα ένστολοι της Πρώτης Στρατιάς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν αύριο γνωστά.

Αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων από την περιφέρεια Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικής συνεννόησης του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά με αφορμή την νέα έξαρση κρουσμάτων Covid 19 και για λόγους καλύτερης προάσπισης της δημόσιας υγείας, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους, από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου.

Ιχνηλατήσεις συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου προηγήθηκαν συναθροίσεις. 151 κρούσματα εντοπίστηκαν χθες σε Αθήνα (66) και Θεσσαλονίκη, 11 στη Μαγνησία, 8 στη Χαλκιδική και από 7 σε Ξάνθη και σε Πέλλα.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19.

Σαρωτικοί οι έλεγχοι- Καμπάνα 1000 ευρώ σε καπετάνιο

Στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν μέσα σε πλοίο επιβάτη που είχε μπει χωρίς να έχει μάσκα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 1000 ευρώ.

Χθες, Τετάρτη 12 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (52.210) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(6) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, και συγκεκριμένα (2) στην Κέρκυρα, (1) στη Ζάκυνθο, (2) στην Αλεξανδρούπολη και (1) στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18) σχετικές παραβάσεις.

(17) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (204) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (18) άτομα.

(10) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (57) σχετικές παραβάσεις.

Επεισοδιακή κατάληξη είχε ο έλεγχος  για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού σε καφετερια στο Ναύπλιο. Ο ιδιοκτήτης μόλις έμαθε για το λουκέτο και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε έπεσε στο λιμάνι.

Πηγή:ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Μάνια Γκουσιάρη, Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος