Κορφιάτης: Μέσα σε 4 χρόνια μειώσαμε την ανασφάλιστη εργασία κατά 12 μονάδες (audio)

Ο Παναγιώτης Κορφιάτης Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ( «Απολύτως Σχετικό»), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι είναι όρος ελευθερίας να μπορεί να δουλεύει ένας εργαζόμενος 7 ημέρες την εβδομάδα. Η δική μας αντίληψη είναι ότι αυτό είναι καταναγκασμός.» τόνισε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι δηλωμένοι και να πληρώνονται. Αυτά είναι πράγματα που σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. πρέπει να είναι δεδομένα, αδιαπραγμάτευτα και αυτονόητα. Δυστυχώς για κάποιους είναι υπό διαπραγμάτευση. Εκεί έρχεται ο ρόλος ο δικός μας και των εργαζομένων» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΕΠΕ  ο κ. Κορφιάτης σημείωσε ότι  «όσον αφορά την ανασφάλιστη εργασία την μειώσαμε από το 20% που ήταν το 2014 στο 8,1 %. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μείωση» ενώ σχετικά με την συζήτηση που είχε ανοίξει για το αν η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα οδηγούσε σε απολύσεις επεσήμανε ότι «μετά τις αλλαγές έχουμε το καλύτερο τετράμηνο. Τα στοιχεία φαίνονται στην Εργάνη. Έχουμε πάνω από 150.000 νέες θέσεις εργασίας».

Τέλος, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ σημείωσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται ανελλιπώς ειδικά στην αγορά εργασίας στον Τουρισμό «μόνο για τον μήνα Μάιο πραγματοποιήσαμε 2000 ελέγχους και επιβάλλαμε πρόστιμα πάνω από 2 εκ. ευρώ. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν κυρίως τα χρονικά όρια των εργαζομένων λόγω και των αυξημένων αναγκών. Μας βοηθά η πληροφόρηση που έχουμε από τους εργαζόμενους» είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενημερώνουν το ΣΕΠΕ για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος