Λευκάδα: Νέο νοσοκομείο αντικαθιστά αυτό του 1953 (video)

Παρελθόν θα αποτελέσουν σε λίγες εβδομάδες οι πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Λευκάδας, καθώς αναμένεται να λειτουργήσει το νέο κτίριο, το οποίο θα αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Το νέο νοσοκομείο έχει δυναμικότητα 123 κλινών, διαθέτει δίκλινα και τετράκλινα δωμάτια, σύγχρονο εξοπλισμό και αναμένεται να περιορίσει δραστικά την “υγειονομική μετανάστευση”, με τους Λευκαδίτες ασθενείς να αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικές δομές όπως αυτές της Άρτας και των Ιωαννίνων.

Το νέο κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται το 2013, ωστόσο, λόγω σοβαρών ελλείψεων στην αρχική μελέτη, όπως η απουσία πρόβλεψης προμήθειας αξονικού τομογράφου ή, ακόμα, και δημιουργίας εσωτερικού δικτύου πληροφορικών συστημάτων, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του.

Ήδη, λόγω του διπλασιασμού των ιατρών που υπηρετούν στο υπάρχον νοσοκομείο, κλινικές που υπολειτουργούσαν προσφέρουν κανονικά πλέον υγειονομικές υπηρεσίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μαιευτική κλινική που από μια γέννα πριν από τέσσερα χρόνια, πλέον ο αριθμός ξεπερνά τις 40.

Η τελευταία ανακαίνιση στο υπάρχον κτίριο με τη δημιουργία νέας πτέρυγας έγινε το 1964 και, έκτοτε, οι εγκαταστάσεις όχι μόνο δείχνουν τα χρόνια τους, αλλά έχουν επιβαρυνθεί πολύ λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τους σεισμούς που έχουν πλήξει το νησί. Είχε κατασκευαστεί το 1953 και, πλέον, είναι ακατάλληλο για να φιλοξενεί μία δομή υγείας που εξυπηρετεί όχι μόνο τη Λευκάδα αλλά και τις γύρω περιοχές.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος