Οι ελληνικές αρχές δεν δέχτηκαν τον τζιχαντιστή που απέλασε η Τουρκία (video)

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία απέλασε σήμερα “τρεις ξένους μαχητές της τρομοκρατίας”: έναν Αμερικανό, έναν Δανό και έναν Γερμανό υπήκοο. Τον Αμερικανό υπήκοο επιχείρησε να τον στείλει στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον φερόμενο Αμερικανό τζιχαντιστή στα σύνορα με την Ελλάδα καθώς και ένα δεύτερο βίντεο που δείχνει το Δανό υπήκοο να επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να απελαθούν πάνω από 20 ξένοι τζιχαντιστές από τους 1.500 περίπου που έχει στα χέρια της η Τουρκία. Προς ώρας δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από τη Δανία.

Η Γερμανία από την πλευρά της δηλώνει ότι θα δεχθεί τους υπηκόους της πίσω, ενώ η Γαλλία επισημαίνει ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια στέλνει πίσω ξένους υπηκόους βάσει συμφωνίας του 2014 και ότι δεν είναι κάτι καινούργιο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί πήγαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να μπει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς.

Από έλεγχο που έγινε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Σήμερα το απόγευμα επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να μπει στην Ελλάδα. Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του.

Ύστερα από αυτό επέστρεψε στην Τουρκία.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος