Στα λευκά η χώρα – Προβλήματα στην Αττική (video)

Στα λευκά σχεδόν ολόκληρη η χώρα και η Αττική. Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός των τελευταίων ωρών έχουν προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις, τα οποία αποκαθίστανται σταδιακά. Επί ποδός Τροχαία Δήμοι και Περιφέρειες.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος νωρίτερα το πρωί έπεσε στους -20.9 στο Νευροκόπι Δράμας και -20.4 στο Νέο Καύκασο Φλώρινας. Οι χαμηλότερες τιμές που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr δίνονται στον Πίνακα που ακολουθεί. 

Στα λευκά η χώρα – Προβλήματα στην Αττική (video)Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις συνιστούν οι αρχές.

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή, που επίσης είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό στην περιοχή Καλοπούλα.Η κυκλοφορία διακόπηκε και στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο, ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας.

Κλειστές είναι επίσης η περιφερειακή οδός Πεντέλης, η λεωφόρος Πάρνηθας και η λεωφόρος Χασιάς προς τα Δερβενοχώρια, ενώ απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών προς Λαμία, από τα διόδια Αφιδνών και πάνω και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους, ρίχνοντας αλάτι.

Για τα προβλήματα που παρατηρούνται λόγω της κακοκαιρίας σε Αττική και στην υπόλοιπη χώρα και την εξέλιξή τους μίλησε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Ταφύλλης. Σε περίπου 90 κλήσεις για βοήθεια απάντησε κατά του περασμένου 24ωρου διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά όχι τέτοιας έντασης που να δημιουργούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης, είπε.

Οσον αφορά στις συγκοινωνίες, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Ειρήνη- Κηφισιά του ΗΣΑΠ.

Αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε νωρίτερα στα δρομολόγια του Προαστιακού (συρμός είχε ακινητοποιηθεί στο σταθμό Πεντέλης για περισσότερο από μιάμιση ώρα) λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση και σταδιακά εξομαλύνεται η κυκλοφορία των συρμών από και προς αεροδρόμιο.

Τροποποιήσεις υπάρχουν σε κάποια δρομολόγια λεωφορείων κυρίως στα 550, 622, 608, 224.

Με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στις περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής όπου σημειώθηκαν το πρωί διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αγίου Στεφάνου, Δροσιάς, Εκάλης, Άνοιξης, στο Καπανδρίτι, τον Κάλαμο, τον Ωρωπό κ.α. Οι βλάβες οφείλονται κατά κύριο λόγο σε πτώση δένδρων στις γραμμές του ηλεκτρικού.

Σημαντικές είναι και οι διακοπές ρεύματος σε χωριά της Εύβοιας, που έχει επίσης σκεπαστεί από τα χιόνια. Γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση των προβλημάτων έως το απόγευμα.

Στη βόρεια Ελλάδα, αποκλεισμένο παραμένει τμήμα του ορεινού οδικού δικτύου.

Στα λευκά ντύθηκαν και πολλές περιοχές της Κρήτης. Χιόνισε και στην πόλη του Ρεθύμνου. Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι. Κλειστά τα σχολεία σε αρκετούς δήμους.

Στη Θεσσαλονίκη, χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ένας πατέρας και το μόλις ενός έτους παιδί του χρειάστηκαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από στο αυτοκίνητο τους στον επαρχιακό δρόμο Σοχού–Μαυρούδας.

Στη Σκόπελο αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, όπου λόγω της κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της Αττικής, αλλά και σε πολλές περιοχές της βόρειας, κεντρικής και δυτικής Ελλάδας, και στην Κρήτη.

Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Αθηναίων. Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία συνολικά σε 46 από τους 66 δήμους της Αττικής.

Στην Αθήνα ανοιχτές σε απόρους και αστέγους τρεις θερμαινόμενες αίθουσες. Επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια στην ιστοσελίδα της.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος