Στην κυκλοφορία το τμήμα Άκτιο- Βόνιτσα (video)

Array

Το πρωί παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Άκτιο – Βόνιτσα του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επιθεώρησε και την έναρξη των έργων στον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου.

Το έργο μήκους 76,5 χλμ. θα ολοκληρωθεί σε 3,5 με 4 χρόνια και κατασκευάζεται σε 8 εργολαβίες. Θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα, 8 κόμβους και αρκετές γέφυρες και άνω και κάτω διαβάσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, η μεγάλη επιτυχία του υπουργείου είναι ότι κατάφερε να διατηρήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας χωρίς καμία παρέκκλιση.

Σήμερα παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα μήκους 15 χλμ από τα 48,5 χλμ που είναι το σύνολο του έργου από την Λίμνη Αμβρακία -σύνδεση με Ιόνια Οδό λίγο πριν την είσοδο της Αμφιλοχίας – μέχρι την υποθαλάσσια γέφυρα στο Άκτιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης σε 1,5 με 2 χρόνια θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 33 χλμ. του οδικού άξονα.

«Ηταν ένα έργο εγκαταλελειμμένο που το αναστήσαμε, ένα έργο σκιάχτρο. Έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2012-13» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

«Πρόκειται για μια από τις πολλές συνδέσεις της Ιονίας Οδού και των άλλων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με τις παρακείμενες πόλεις, τουριστικά θέρετρα, λιμάνια και βιομηχανικά κέντρα που δεν είχαν προβλεφθεί και σχεδιαστεί ποτέ στις συγκεκριμένες παραχωρήσεις με ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν αυτά τα έργα», ανέφερε ο υπουργός.

«Κανένας από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ούτε η Εγνατία Οδός δε συνδέονται με τις παρακείμενες πόλεις και τα βιομηχανικά τους κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών παραπέμποντας «στη Νέα Δημοκρατία και τους υπουργούς της».

Σημείωσε πάντως ότι «τα έργα δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει και υποχρέωση των κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπουργών είναι να τα κατασκευάζουν και να τα παραδίδουν στην ώρα τους».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος