Θεσσαλία: Σκληρές συνθήκες για τους εργάτες γης κάτω από τον ήλιο (video)

Array

Στις συνθήκες καύσωνα τυχεροί είναι αυτοί που μπορούν να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας. Για χιλιάδες πάντως εργάτες γης, η δουλειά κάτω από τον καυτό ήλιο είναι μια σκληρή, αναπόφευκτη καθημερινότητα.

Στα 100 χιλιόμετρα από την κοντινότερη θάλασσα, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, κάποιοι άνθρωποι δεν αναζητούν δροσιά, όχι γιατί η θάλασσα είναι μακριά, αλλά γιατί οι ίδιοι πρέπει να δουλέψουν τη γη, να μαζέψουν τα καρπούζια και τα πεπόνια, να σκαλίσουν τα βαμβάκια, να μαζέψουν τις ντομάτες και άλλα κηπευτικά.

Σε συνθήκες καύσωνα με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς κελσίου και την αίσθηση ζέστης να κοντεύει τους 40, εργάτες δουλεύουν τη γη, μαζεύουν τους καρπούς της, τους μεταφορτώνουν, Έλληνες και μετανάστες.

Ο καύσωνας, βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα στη ζωή τους. Η εναλλαγή των καιρικών φαινομένων του τελευταίου διαστήματος, δημιουργεί προβλήματα στους παραγωγούς.

Στον κάμπο, χωρίς ένα δέντρο για ίσκιο στα μποστάνια και στα βαμβακοχώραφα, οι αγρότες δείχνουν απολύτως εξοικειωμένοι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν μπορούν βέβαια να κάνουν και αλλιώς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Ε. Κουτσογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος