Έφη Αχτσιόγλου: Η εργασία ανακάμπτει με σταθερά βήματα

«Τρεις μήνες μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, η εργασία ανακάμπτει με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Η δημιουργία 160.000 νέων θέσεων εργασίας στο τετράμηνο, επίδοση ρεκόρ όλων των καταγεγραμμένων ετών, αποδεικνύει ότι βαδίζουμε τον σωστό δρόμο και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», για τον Απρίλιο του 2019.

Όπως κατέγραψαν τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ο Απρίλιος του 2019 σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην απασχόληση από κάθε άλλο μήνα όλων των καταγεγραμμένων ετών. Ομοίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το τετράμηνο Ιανουαρίου–Απριλίου του 2019 συνιστά το καλύτερο πρώτο τετράμηνο έτους όλων των καταγεγραμμένων ετών στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2019, προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 110.895 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 282.181 και οι αποχωρήσεις 171.286.

Επίσης, το τετράμηνο Ιανουαρίου–Απριλίου του 2019 προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 159.775 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 806.589 και οι αποχωρήσεις 646.814.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος