Το Πάσχα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας (video)

Πάσχα σε οικογενειακό περιβάλλον, εντός και εκτός τειχών επέλεξαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Η μικρή ανάπαυλα των εορτών, τούς δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουν, λίγο πριν τις μεγάλες μάχες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου.
Στην Καλαμάτα θα περάσει το Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας, στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Αθήνα θα μείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης, στη Λιβαδειά θα μεταβεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, και στον Δραπανιά Χανιών ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα, και ειδικότερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, παρακολούθησε και φέτος την Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το Πάσχα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας  (video)

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, την οποία παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με πλήθος πιστούς σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πρόεδρος έσπασε το πρωτόκολλο και χαιρέτησε Καλαματιανούς συμπολίτες του, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να του ευχηθούν Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, όπου ενημερώθηκε για τις δυο εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο.

Ο αρχηγός της ΝΔ στην Τήνο

Πιστός στην συνήθεια να περνάει τις ημέρες του Πάσχα στην αγαπημένη του Τήνο έμεινε και φέτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όπως κάνει τα τελευταία χρόνια προτίμησε το νησί της Μεγαλόχαρης Όπου μαζί με την οικογένειά του θα περάσει μερικά 24ωρα ξεκούρασης καθώς το πρόγραμμα από εδώ κ στο εξής θα είναι βεβαρημένο εξαιτίας των εκλογικών αναμετρήσεων. Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ο κ.Μητσοτάκης έφτασε στο νησί και μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα και την κόρης του Δάφνη παρακολούθησαν την περιφορά του επιταφίου στον ναό της Ευαγγελίστριας. Ο κ.Μητσοτάκης ακολούθησε την πομπή μέχρι και την πλατεία Παντανάσσης όπου και συναντήθηκαν όλοι οι επιτάφιοι της χώρας της Τήνου.

Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα του Πάσχα θα συνεχίσει τις περιοδείες στη χώρα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδα μάλιστα προγραμματίζεται επίσκεψη σε Καβάλα και Δράμα.
Για την ΝΔ οι επερχόμενες ευρωεκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα όπου οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του κ.Τσίπρα και ταυτόχρονα θα στείλουν μήνυμα επιδοκιμασίας στην ΝΔ. Μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι τέτοιο που θα μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην ανάγκη μεγάλης συμμετοχής των πολιτών. Παράλληλα υπάρχει η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πανικό, όπως αποδείχτηκε και από τους χειρισμούς που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο θέμα του κ.Πολάκη όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη.

Φ. Γεννηματά: «Να τελειώσει ο Γολγοθάς. Το φως της αλλαγής να λάμψει»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο μήνυμα της για το Πάσχα εύχεται να τελειώσει ο Γολγοθάς και το φως της αλλαγής να λάμψει.
Αναλυτικά, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει: «Πάσχα, γιορτή αγάπης και ελπίδας. Χαρά και υγεία σε κάθε σπιτικό. Να τελειώσει ο Γολγοθάς. Το φως της αλλαγής να λάμψει. Καλή Ανάσταση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στον Δραπανιά Κισσάμου στα Χανιά. “Η άνοιξη που ήρθε μας καλεί να δράξουμε την ευκαιρία”, επισημαίνει -με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές- ο επικεφαλής του Ποταμιού στο μήνυμά του. “Να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση. Να μην ζήσουμε άλλη μια χαμένη άνοιξη. Να αρπάξουμε την Ευρώπη και να την οδηγήσουμε στην Αναγέννηση της. Με σύνεση, τόλμη, περηφάνεια. Χρόνια πολλά σε όλους”.

Ευχές και από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος παρακολούθησε την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό και θα περάσει την Κυριακή του Πάσχα, οικογενειακά, στην Ερμιόνη.
“Η Πίστη στην Ορθοδοξία αποτελεί τον πνευματικό φάρο, που καθοδηγεί τις οικογένειες των Ελλήνων και τους δίνει δύναμη σε όλες τις στιγμές της ζωής τους. Εύχομαι ολόψυχα, το Άγιο Φως της Ανάστασης να ζεστάνει τις ψυχές όλων μας, να μας καθοδηγεί στο δρόμο της Αγάπης, να φέρει ευλογία στα νέα μας βήματα. Καλή Ανάσταση”, αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Καμμένος.

Εντός των τειχών περνάει τις γιορτινές ημέρες ο Βασίλης Λεβέντης. “Ο εορτασμός του Πάσχα είναι μία ευκαιρία για περισυλλογή και περίσκεψη”, επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του στις ευρωεκλογές.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο μήνυμα του επισημαίνει: “Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται εθνική και κοινωνική ανάσταση (….) και αυτή την εθνική ανάσταση μόνο η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να την εγγυηθεί.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καλαμάτα: Μαρία Τομαρά
Τήνος: Γιάννης Τρουπής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος