Απελευθέρωση Άγριων και Ωδικών Πουλιών στο Χαϊδάρι

Mε κεντρικό σύνθημα “μαθαίνουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον που ζούμε” απελευθερώθηκαν από τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου, άγρια και ωδικά πτηνά που είχε περιθάλψει η εταιρία προστασίας άγριων ζώων anima.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Χαϊδαρίου: “Τα πουλιά τα είχε κατασχέσει το Αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου από παράνομο εμπόριο που γίνεται στο Σχιστό.
Τα πουλιά ελευθέρωσαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στο Δαφνί, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα για το σεβασμό που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για το φυσικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε στους συγκεντρωμένους μαθητές πόσο σημαντικό είναι για τον άνθρωπο το φυσικό περιβάλλον αφού δίχως αυτό δε μπορεί ούτε ο ίδιος να ζήσει. Τόνισε, ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η μείωση των άγριων ζώων χρόνο με το χρόνο, είναι αποτελέσματα της ασυδοσίας του ανθρώπου.

Γι’ αυτό, απαιτείται οι νέες γενιές να έχουν γερές βάσεις, γνώσεις και αξίες τέτοιες που να φτιάχνουν προσωπικότητες οι οποίες θα σέβονται και θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Τέλος, ευχαρίστησε τους δασκάλους, τις αρμόδιες αρχές και τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό μάθημα.

Επίσης, στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διοικητής του ΑΤ Χαϊδαρίου Κώστας Παχής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αδάμ Στάμου και η Δασάρχης Αιγάλεω Ειρήνη Σούρα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος