Πενθήμερο φεστιβάλ μπύρας στην Κέρκυρα

Όταν άνθρωποι με μεράκι και όραμα ενώνουν τις δυνάμεις τους, γίνονται θαύματα! Ένα τέτοιο μικρό θαύμα είναι και το «Corfu Beer Festival», ένα πενθήμερο διεθνές φεστιβάλ χειροποίητης μπύρας και γαστρονομίας με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο κάθε χρόνο φιλοξενείται μια ξένη χώρα. Το φεστιβάλ έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2013 και έγινε θεσμός. Σαν το γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στις πιέσεις, ο Αρίλλας της βόρειας Κέρκυρας, παρόλο που βρίσκεται μακριά από την πόλη, συνεχίζει να φιλοξενεί το φεστιβάλ και να αναδεικνύει την τοπική φιλοξενία και γαστρονομία.

Ιθύνων νους πίσω από το φεστιβάλ, ο Σπύρος Καλούδης, δημιουργός της μικροζυθοποιίας Corfu Beer, ένας άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του, πιστεύει στις δυνατότητές του και δεν σταματάει να αγωνίζεται για να τις αναδείξει. Το παγκόσμιο κίνημα των μικροζυθοποιιών έχει πλέον απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του και στην Ελλάδα, με αξιόλογες τοπικές μπύρες να βράζουν σε εκατοντάδες καζάνια σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Το Corfu Beer Festival είναι μια υπενθύμιση ότι οι Έλληνες ξέρουν να φτιάχνουν μπύρα και μάλιστα ικανή να προξενήσει ζήτηση και στο εξωτερικό.

Και φέτος λοιπόν, από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, στον Αρίλλα της Κέρκυρας θα γίνει η μεγάλη συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους, κουλτούρες, γαστρονομία και προϊόντα, με φιλοξενούμενη χώρα την Τσεχία, σε μια γιορτή με πολλή μουσική, φαγητό, τοπικά προϊόντα, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, παραδόσεων και εμπειριών, και φυσικά άφθονη φρέσκια μπύρα!

Πενθήμερο φεστιβάλ μπύρας στην ΚέρκυραΧάρη στην παγκόσμια αναγνώριση που κέρδισε από την παρθενική του διοργάνωση πριν από πέντε χρόνια, πάνω από 15.000 άνθρωποι από αρκετά μέρη της γης επισκέπτονται πια το φεστιβάλ κάθε χρόνο.  Έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χειροποίητες και καινοτόμες μπύρες από τις φιλοξενούμενες ζυθοποιίες και την Κερκυραϊκή Ζυθοποιία οι οποίες παράγονται αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ.

Πενθήμερο φεστιβάλ μπύρας στην ΚέρκυραΟ ουρανίσκος των επισκεπτών θα αντιμετωπίσει και άλλες προκλήσεις, δοκιμάζοντας γαστριμαργικές δημιουργίες από τις κουζίνες των δυο χωρών στα εστιατόρια που θα φιλοξενούνται στο χώρο του φεστιβάλ.

Πενθήμερο φεστιβάλ μπύρας στην ΚέρκυραΑλλά και οι άλλες αισθήσεις δεν θα μείνουν ανικανοποίητες: καθημερινά ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι ONIRAMA, οι 48 ORES, οι EKEINOS+EKEINOS, αλλά και παραδοσιακά ελληνικά και τσέχικα συγκροτήματα περιμένει τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Οι καλλιτέχνες έχουν μάλιστα δημιουργήσει μια σειρά από βίντεο, με τα οποία καλούν με τον δικό τους τρόπο τον κόσμο στο φεστιβάλ.

Η εμπειρία δεν σταματάει εδώ, καθώς στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί πλήρως διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος με παραγωγούς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων Ιονίων Νήσων, σαν μεγάλο παραδοσιακό παντοπωλείο, όπου οι παραγωγοί θα δειγματίζουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Στα πλαίσια του Corfu Beer Festival  έχουν άλλΠενθήμερο φεστιβάλ μπύρας στην Κέρκυραωστε εδραιωθεί πια οι εκπαιδευτικές – επιμορφωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες «CORFOOD», που σκοπό έχουν να συνδέσουν τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία με το σήμερα και να τα εισάγουν στη διατροφή μας, με συμμετέχοντες γνωστούς σεφ, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους γεύσης, ανθρώπους καταξιωμένους και ειδικούς στο χώρο. Με αυτές τις δράσεις ξεκίνησε δειλά δειλά μια προσπάθεια να καθιερωθεί ένα ισχυρό brand name για τη γαστρονομία της Κέρκυρας με σταθερά και σίγουρα βήματα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος