Αναδρομική έκθεση για τον αθλητισμό – αφιέρωμα στον Γ. Κουβά «ο Δάσκαλος, ο Αθλητής, ο Συγγραφέας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου η εκδήλωση με θέμα «Γιάννης Κουβάς: ο δάσκαλος, ο αθλητής, ο συγγραφέας» στο πλαίσιο της οποίας εγκαινιάστηκε και η έκθεση «ο αθλητισμός στο διάβα της Καισαριανής».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βετεράνοι και εν ενεργεία αθλητές, αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, φορείς και πλήθος Καισαριανωτών.

Στην εκδήλωση και τα εγκαίνια παρευρέθηκαν πλήθος Δημοτικών Συμβούλων με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης Ηλία Σταμέλο ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας. Αναλυτικότερα από τους βετεράνους και εν ενεργεία αθλητές έδωσαν το «παρών» ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, Αλέκος Γιαννακόπουλος, Νίκος Γκαβασιάδης, Βίκτωρας Θεοφιλόπουλος, Δημήτρης Ελευθεριάδης, Σταμάτης Βουρδαμής, Γιάννης Γεωργάρας, Μπάμπης Μαστρογιάννης, Νίκος Μάλλιαρης, Γιάννης Ζέρβας, Στέλιος Ρασιδάκης, Άκης Λυκούδης, Στέφανος Πούλιος, Λάζαρος Καρκασιάδης, Μπαρμπαλιάς, Βασίλης Εξαρχος, Θεόδωρος Θεοδωράκης, Διονύσης Μούζης, Γιώργος Ιωαννίδης, Μανώλης Βαρδάκης, Γιώργος Ορφανίδης, Χάρης Καλιάς, Γιάννης Παυλίδης, Γιάννης Μπούγος, Ελπιδοφόρος Πούλιος, Μπουγιούκας Παντελής, και οι Θεόδωρος Κυριακού του Ηλυσιακού, Αντώνης Γλύκας του Ολυμπιακού, Νίκος Ψαραδάκης της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ. Από τους αθλητικούς παράγοντες της πόλης το «παρών» έδωσαν οι Γιώργος Κοκόλας, Χρήστος Ανδριώτης, Δημήτρης Βιστάκης, Παναγιώτης Ζέρβας, Σταμάτης Βακιρτζής, Ηλίας Σαλευρής, Ηρακλής Χατζηλιάς, Ηλίας Μιχαηλίδης.

Η έκθεση που αναπτύσσεται σε 19 ταμπλό αναδεικνύει τον αθλητισμό στην Καισαριανή από τις αλάνες της προσφυγομάνας Καισαριανής μέχρι σήμερα. Σπάνιες φωτογραφίες, βιβλία και έγγραφα συνοδεύουν την αναδρομική έκθεση αναδεικνύοντας ιδιαίτερες αθλητικές στιγμές στην πόλη μας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 12/4/2019 (Για επισκέψεις σχολείων τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132010733/ 2132010784).

Αναδρομική έκθεση για τον αθλητισμό – αφιέρωμα στον Γ. Κουβά «ο Δάσκαλος, ο Αθλητής, ο Συγγραφέας»Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η εκδήλωση – αφιέρωμα του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στον Γιάννη Κουβά την οποία άνοιξε ο Δήμαρχος της πόλης λέγοντας Μεταξύ άλλων: «Η δική μας αντίληψη είναι ότι ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για τους πολλούς. Αυτό για εμάς σημαίνει απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ηλικιών στα οφέλη του αθλητισμού, αθλητική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς με επιστημονικούς όρους. Ανάπτυξη και συντήρηση σύγχρονων δημόσιων χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης. Να περάσουν, επιτέλους, στα χέρια του λαού όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις με τη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Διαχείρισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων, που θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης, της σχεδίασης και της υλοποίησης τέτοιων έργων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού που θα εξασφαλίζει τον σταθερό σχεδιασμό του μαζικού, σχολικού και εργασιακού αθλητισμού και σε επίπεδο δήμων».

Αναδρομική έκθεση για τον αθλητισμό – αφιέρωμα στον Γ. Κουβά «ο Δάσκαλος, ο Αθλητής, ο Συγγραφέας»Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ανάγνωση αποσπασμάτων από το συγγραφικό έργο του Γ. Κουβά, προβολή video με φωτογραφικό υλικό και ακουστικό υλικό από δική του μαρτυρία, για να αναδειχθεί η πολυσχιδής και πολύπλευρη προσωπικότητα του Γ. Κουβά ως δασκάλου, αθλητή και συγγραφέα. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με ολόκληρες γενιές παιδιών της πόλης στα οποία ανέδειξε την αξία του αθλητισμού στη ζωή τους.
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε από το Δήμαρχο Ηλία Σταμέλο τιμητική πλακέτα στους απογόνους του Γ. Κουβά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος