Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και τη συμμετοχή πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», που οργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Rio De Janeiro UniversityInstituto de Letras.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Το πρόγραμμα, υπό τον γενικό τίτλο «Η γλώσσα του άλλου. Η ηθική της ετερότητας» θα διεξαχθεί από τις 8 ώς τις 15 Ιουλίου 2019 στην Ποσειδωνία της Σύρου, με τη συμμετοχή 70 φοιτητών και 40 καθηγητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Υψηλοί και οι προσκεκλημένοι από τη Βραζιλία, με επικεφαλής την καθηγήτρια Fernanda Lemos De Lima. Το «παρών» θα δώσουν αντιπροσωπείες από την Αμερική -με κυρίαρχη την ομάδα του Euro-American Women’s Council-, την Αυστραλία, και την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα θα τιμήσουν με την παρουσία τους πρυτάνεις και μέλη ΔΕΠ από ελληνικά πανεπιστήμια, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε Στρογγυλή Τράπεζα για το θέμα της ετερότητας στο σύγχρονο πανεπιστήμιο, την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 09:30. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τίτλο «Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική. Στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος».

Σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Θανάσης Τριαρίδης, η Μαρία Δεναξά, η Μάγια Τσόκλη, η Ειρήνη Γιανναρά, η Τέτα Βαρλάμη κ.ά., έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν σημαντικά θέματα στους φοιτητές, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με πολύ αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Οι εργασίες θα επικεντρωθούν σε θεματικές για τη γλώσσα και την ετερότητα, την πολιτική της ετερότητας, την κατασκευή του άλλου μέσα από τη γλώσσα, τον διχοτομικό και ρατσιστικό λόγο στα σύγχρονα ΜΜΕ, τους γλωσσικούς κώδικες των κοινωνικών ομάδων του «περιθωρίου», την εγγραφή του «άλλου» μέσα από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση κ.ά.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Για τρίτη χρονιά θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ο καθηγητής του Harvard Νικόλας Πρεβελάκης, ενώ φέτος θα μιλήσει και η οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ετοιμαστεί από την πλευρά της Σύρου, προκειμένου να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη φυσιογνωμία και την παράδοση του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://summerschool.ac.uoi.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος