«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Το 13ο επεισόδιο της αντιπολεμικής δραματικής σειράς «Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ», παραγωγής 2018-2019, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 17 Μαίου 2019 και ώρα 20:30.

Η δραματική σειρά εποχής, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά, θα ολοκληρωθεί σε 16 ωριαία επεισόδια.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Έπειτα από την ερωτική επιστολογραφία του Αντώνη Κωστούλα, εθελοντή στρατιώτη στη Μεραρχία Αρχιπελάγους, με την τρυφερή Μυρσίνη, δασκάλα του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, ακολουθούμε τα βήματα των πολιτικών εξελίξεων που μας οδηγούν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και γενικότερα διαπλέουμε σε μια διαχρονική ματιά των απάνθρωπων συνθηκών και της καταστροφικής ματαιότητας κάθε πολέμου. Μία υπέροχη, ευαίσθητη ερωτική ιστορία, που μεγαλώνει όπως «μια παπαρούνα» στα ζοφερά χαρακώματα.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας και κυρίως στη Μυτιλήνη, τη Μακεδονία και την Αττική.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Το casting συνθέτουν μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα του εγχώριου καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Μπέζος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Αντιπολεμική δραματική σειρά 16 επεισοδίων, παραγωγής 2018-2019.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος.

Σκηνογραφία: Μιχάλης Σδούγκος.

Ενδυματολογία: Ιουλία Σταυρίδου.

Ηχοληψία: Νίκος Μπουγιούκος.

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος.

Εκτέλεση παραγωγής: ViewMaster Films.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, ώρα 20:30

Eπεισόδιο 13ο. Μετά την αυστηρή απόφαση του Στρατοδικείου, οι λιποταξίες στη Μεραρχία του Αιγαίου κόπηκαν οριστικά. Ο μόνος που απουσίασε ήταν ο μόνιμος λοχίας Ζαφειρίου, για τον οποίο η μοίρα επιφύλαξε ένα απροσδόκητο τέλος.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2Αντίθετα, ο Αντώνης, μακριά από την υγρασία του αντίσκηνου στο σπίτι της Άντσως, είδε να υποχωρούν οι πόνοι από το παλιό του τραύμα που είχε κληρονομήσει από την εποχή του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου. Ωστόσο, ο χρόνος ανάπαυσης και ανασύνταξης πέρασε και η μεραρχία έπρεπε να επιστρέψει στο χαράκωμα και μάλιστα, στην πρώτη γραμμή.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2Όπως ήταν φυσικό, η είδηση χάλασε τη διάθεση των στρατιωτών. Στο σπίτι που τον φιλοξενούσαν υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. Πέρα απ’ όλα τα άλλα, ο Αντώνης κατάλαβε πως η κόρη της Άντσως η Γκιβέζω ήταν ερωτευμένη μαζί του. Φυσικά, δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα να εξελιχθεί μια τέτοια σχέση, προς μεγάλη απογοήτευση της κοπέλας. Πριν αναχωρήσουν για το μέτωπο, ήρθαν να συναντήσουν τους στρατιώτες, προσκεκλημένοι του στρατηγού, εκπρόσωποι των εφημερίδων της Λέσβου.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παίζουν οι: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Γιάννης Μπέζος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Δημήτρης Λιόλιος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Πασσάς, Έκτορας Λιάτσος, Σωτήρης Τσακομίδης, Νίκος Αλεξίου, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιάννης Παπαγιάννης, Νικόλας Πανταζής, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Κοκιασμένος, Γιάννης Ζωγράφος, Νάντια Δαλκυριάδου, Αχιλλέας Σκεύης, Πάρης Θωμόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Ιωάννης Μυστακίδης, Κωνσταντίνος Αρνόπουλος, Γιώργος Σαββίδης.

«Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ» στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος