Χαλαζοπτώσεις σε Ροδόπη, Ημαθία, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη – 9.000 κεραυνοί στην Κέρκυρα (video)

Σφοδρό μπουρίνι έπληξε πριν από τα μεσάνυχτα και την Κέρκυρα, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ μεγάλο μέρος του νησιού έμεινε χωρίς ρεύμα. Πάνω από 9.000 κεραυνοί έπληξαν την περιοχή.

Προβλήματα από την χθεσινή κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Ροδόπη, την Ημαθία, την Ζαγορά στο Πήλιο και την περιοχή του Αργυροπουλίου στον Τύρναβο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα. Στην Αλεξανδρούπολη τέτοιες καταστροφές έχουν να σημειωθούν εδώ και 40 χρόνια.

Στους πρώτους ελέγχους από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες σε Ροδόπη, Πήλιο και Κορινθία, θα προβούν το πρωί οι επόπτες του ΕΛΓΑ.

ΔΕΔΔΗΕ: Σταδιακή αποκατάσταση

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Έδεσσας, Κοζάνης, Κατερίνης, Καστοριάς και Φλώρινας.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα σε περιοχές της Κομοτηνής και της Βέροιας.

Για τις ζημιές στα πολιτιστικά μνημεία ενημερώθηκε το υπ. Πολιτισμού

Μικρές ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου, λόγω πτώσης δέντρων, και μεσαίες ή μικρές ζημιές στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής στα Ν. Φλογητά δημιουργήθηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στον νομό. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την Γ.Δ.Α.Π.Κ. και Π. Βελένη και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής Ι. Κανονίδη.

Οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και τα εξαρτήματά τους δεν επλήγησαν από την χθεσινή κακοκαιρία. Δεν υπήρξαν προβλήματα και σε εκκλησιαστικά μνημεία, σύμφωνα με ενημέρωση από τις Ιερές Μητροπόλεις της Χαλκιδικής και τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Αναστασίας.

Δεν επλήγησαν από τη θεομηνία και λειτουργούν κανονικά οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της ανατολικής Χαλκιδικής,  των χερσονήσων της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, ο Πύργος Γαλάτιστας στη βόρεια Χαλκιδική.

Ζημιές καταγράφηκαν στον αρχαιολογικό χώρο αρχαίας Ολύνθου, όπου υπήρξε πτώση δέντρων και μικρή φθορά σε τοιχοποιΐα αρχαίας κατοικίας, ενώ δεν βλάφθηκαν οι υποδομές. Στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής στα Ν. Φλογητά σημειώθηκαν ζημιές μεσαίας και μικρής κλίμακας στα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: H Ζαγορά μετράει και πάλι τις πληγές της από την χαλαζόπτωση

Κακοκαιρία: Μόνο υλικές ζημιές σε Αν. Μακεδονία και Ξάνθη

Ολική καταστροφή των καλλιεργειών της Ροδόπης από τη σφοδρή χαλαζόπτωση

Πρέσπα: Ζημιές σε καλλιέργειες – Έπεσαν δέντρα από τον αέρα

Κομοτηνή: Ολική η καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών

Καβάλα: Απολογισμός κακοκαιρίας της Τρίτης

Κέρκυρα: Το σφοδρό μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα σε ηλεκτροδότηση, δρόμους

Εορδαία: Ζημιές από πτώσεις δένδρων – Χωρίς ρεύμα οι Πύργοι

Δ. Μακεδονία: Δεκάδες πτώσεις δένδρων από το μπουρίνι

Αλεξανδρούπολη: Νέες καταστροφές σε καλλιέργειες από τις καταιγίδες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος