Προσαγωγές νοσοκομειακών στη Σάμο για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών υγείας (video)

Συνεχίζονται οι έρευνες από το Εσωτερικών Υποθέσεων για την κλοπή σφραγίδας και την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών στο νοσοκομείο της Σάμου

Έρευνες και μάλιστα ενδελεχώς πραγματοποιεί το Εσωτερικών Υποθέσεων στο Νοσοκομείο της Σάμου για το θέμα της κλοπής σφραγίδας  και έκδοσης πιστοποιητικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές για πλαστές γνωματεύσεις.

Εξάλλου σύμφωνα με όσα δήλωσε,  ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρος Θεόφιλος πριν από 2,5 μήνες περίπου η διοίκηση έκανε  μηνυτήρια αναφορά όταν η κοινωνική  υπηρεσία εντόπισε πλαστές, μη γνήσιες ιατρικές γνωματεύσεις, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που δηλώθηκε η  απώλεια σφραγίδας ιατρού που υπηρετεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Οι γνωματεύσεις δίνονταν σε μετανάστες προκειμένου να κατατάσσονται στις ευάλωτες ομάδες  και να μπορούν να φεύγουν γρηγορότερα από το νησί.

«Υπάρχει ένα πολυπληθές κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας από Θεσσαλονίκη που διερευνά το θέμα. Εμάς μας ζήτησαν κάποια στοιχεία για γιατρούς που υπηρετούν εδώ, τη σχέση εργασίας που έχουν με το Νοσοκομείο»  τόνισε ο κ. Λάζαρος.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, περισσότερα από πέντε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Σάμου έχουν συλληφθεί. Κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής διευκόλυναν με πλαστές ή και ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις αιτούντες άσυλο να ενταχθούν σε ευάλωτες κατηγορίες και έτσι να πετύχουν τη σύντομη μετακίνησή τους από τη Σάμο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την Ελληνική Αστυνομία εντός της ημέρας.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος