Χανιά: Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

Array

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης πραγματοποίησε την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων. Τα θέματα του κλάδου τέθηκαν μέσω υπομνήματος που είχε κατατεθεί νωρίτερα στην διάθεση της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων.

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Σωματείου, Σήφης Αποστολάκης, ζητούν τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και την ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων. Συγκεκριμένα ζητούν, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους εποχικά εργαζόμενους, διεύρυνση των δικαιούχων και ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των κλάδων που πλήττονται, ένταξη των εποχικά εργαζομένων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο για τους λογαριασμούς σε ρεύμα, νερό, καμία διακοπή σε σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων παρατάξεων, δεσμεύτηκε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το θέμα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό να είναι ένα από αυτά που θα εξεταστούν μέσα από την ημερήσια διάταξη με σκοπό την εύρεση λύσεων και την συζήτηση των δικαίων αιτημάτων τους.
Ο κ. Αποστολάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο και να δίνουν το «παρών» στις συναντήσεις που γίνονται στο Εργατικό Κέντρο κάθε Τετάρτη 17:00-20:30 και κάθε Σάββατο 11:00 με 13:00 το πρωί στο 2ο όροφο του Ε.Κ.Χ.
Η ανακοίνωση του Σωματείου: δελτιο_16_7

Ακούστε τη συνέντευξη:


.

φωτογραφία:zarpanews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος