Χανιά: Σύλληψη καπετάνιου στα Σφακιά – Αντί για 60 μετέφερε 98 επιβάτες

Μετά από καταμέτρηση επιβατών που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χώρας-Σφακίων σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Καραβέ Γαύδου με προορισμό τον λιμένα Χώρας Σφακίων, διαπίστωσαν ότι είχαν επιβιβαστεί σε αυτό 98 επιβάτες, ενώ το πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου ορίζει ως μέγιστο αριθμό επιβατών τους 75 σε κανονικές συνθήκες. Μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου που τηρείται για την Covid-19 έπρεπε να μεταφέρει εξήντα 60.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση κινήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για υπεράριθμους επιβάτες, για μη τήρηση των μέτρων σχετικά με την Covid-19, καθώς και πειθαρχικών κυρώσεων κατά του πλοιάρχου.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΝΔΥΚ
Η ΑΝΕΝΔΥΚ μετά το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας για σύλληψη του καπετάνιου τουριστικού πλοίου που μετέφερε στη Γαύδο παραπάνω από το επιτρεπτό όριο επιβάτες, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η εταιρεία ουδεμία σχέση έχει με το συμβάν στη Γαύδο, ενώ τονίζει ότι συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης την ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος