Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά

Array

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου ο Παγκρήτιος πολιτιστικός σύλλογος Ελλήνων τσιγγάνων «Η ελπίδα» με την συμμετοχή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εορτασμού Ρομά, μιας ημέρας μνήμης, αφύπνισης για την διεκδίκηση δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων.

«Ισότητα , Ισονομία , πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά για όλους τους ανθρώπους , πρόσβαση στην Απασχόληση , Υγεία , Εκπαίδευση , Στέγαση , ανεξαρτήτου χρώματος και καταγωγής .Σημασία και επίκεντρό μας θα πρέπει να είναι μόνο και μόνο ο Άνθρωπος» αναφέρει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ρομά.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού θα γίνουν εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και την συνεργασία όλων των ανθρώπων. Ειδικότερα αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ηρακλείου θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο «Ιωάννη Σκουρέλου» στη Ν. Αλικαρνασσό στις 15:15 μ.μ. ενώ την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική-μουσική εκδήλωση στο κέντρο «ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ LIVE» στις 21:00 μ.μ.

Χθες σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη, την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Θανάση Κατσαρή, τον αμισθί νομικό σύμβουλο του συλλόγου Σαμψών Ορφανουδάκη, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου Γιώργο Πικράκη οι οποίοι ανέφεραν:

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης: «Η Ισότητα η ισονομία και κοινωνική ένταξη αποτέλεσε και αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Κρήτης διαχρονικά. Υπηρετώντας αυτό το στόχο και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ρομά και φέτος συνδιοργανώνουμε ένα αθλητικό γεγονός που ενισχύει τις σχέσεις των ανθρώπων σεβόμενοι τη διαφορετικότητα .Βέβαια αυτό δεν είναι μία περιστασιακή δράση αλλά μέρος ενός πλέγματος δράσεων όλη τη διάρκεια του έτους».

Η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη: «Στο δήμο Ηρακλείου στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τη φυλή του, το χρώμα του, τη θρησκεία του, πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων. Θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι να απολαμβάνουν τα αγαθά και φυσικά ως Δήμος Ηρακλείου είμαστε δίπλα στους Ρομά, γιορτάζουμε μαζί τους την παγκόσμια ημέρα, και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τους. Διοργανώνεται μία αθλητική εκδήλωση γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συνεχώς είμαστε σε συνεργασία μαζί τους για δράσεις ένταξης και για να τους στηρίξουμε αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης: «Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ηρακλείου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του παγκρήτιου πολιτιστικού συλλόγου Ελλήνων Ρομά, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Ρομά. Έτσι αύριο Παρασκευή στην Αλικαρνασσό θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων μας. Η ένωση μας επιδοκιμάζει και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».

Ο πρόεδρος στο Παγκρήτιο πολιτιστικό σύλλογο Ελλήνων τσιγγάνων «Η ελπίδα» Θανάσης Κατσαρής: Στα πλαίσια των κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουμε κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινάνε οι εκδηλώσεις μας και προσκαλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα και να συμμετάσχει την Κυριακή στην χοροεσπερίδα μας με καλλιτέχνες τσιγγάνικης καταγωγής».

Ο νομικός σύμβουλος Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη Σαμψών Ορφανουδάκης: «Είναι θεσμός πλέον οι εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά, και φέτος είναι πιο εμπλουτισμένες. Περιλαμβάνει ποδοσφαιρικό αγώνα, καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει τις εκδηλώσεις και να βοηθήσει την ένταξη το οποίο είναι το ζητούμενο για τους Ρομά. Θα είναι καλό όλος ο κόσμος να παρευρεθεί να δει την κουλτούρα και να συμπαρασταθεί στον αγώνα που δίνουν οι Ρομά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος