Ο Μ. Συντυχάκης στην ΕΡΤ Χανίων για την συλλογική σύμβαση οδηγών λεωφορείων (audio)

Τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, σχετικά με τη μη ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο βρίσκονται σε μόνιμη κινητοποίηση από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και σήμερα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στα πολυεπίπεδα και ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα τόσο του συγκεκριμένου κλάδου, όσο και των εργαζομένων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό και πολιτισμό.

“Ο κορονοϊός επιτάχυνε την κρίση και διευκόλυνε την λήψη και επιβολή δέσμης αντεργατικών μέτρων, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να απολύσουν προσωπικό, ή να εκμεταλλευτούν ελαστικές μορφές εργασίας. Εκτός από τους εργαζόμενους στα εποχικά επαγγέλματα, πλήττονται και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροεπιχειρηματίες στον κλάδο των καταλυμάτων, της εστίασης και όλων των άλλων κλάδων που σχετίζονται με τον τουρισμό στην Κρήτη”, ανέφερε ο κ. Συντυχάκης.

Ο κ. Συντυχάκης άσκησε κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έστρωσε» το χαλί για την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα ως αξιωματική αντιπολίτευση, έχει εγκρίνει τις περισσότερες από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν στη διάρκεια της κρίσης στη Βουλή.


Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος